Будьте обережні з газом!




Останнім часом почастішали випадки порушень правил користування газом в побуті. Це стало причиною зростання в області кількості аварійних ситуацій.

Основними порушеннями є:

  • порушення абонентом вимог з улаштування димоходів, а саме: установки гофрованого димовідвідного патрубка, внаслідок чого відбувається розгерметизація і продукти згорання можуть надходити в житлові приміщення.
  • недотримання вимог при виконанні земляних робіт (відсутність акту на проведення земляних робіт, погодженого з СПГГ).
  • спалахування газових шлангів в металевій оплітці.

В результаті проведення Очаківським УЕГГ планово-технічного обслуговування внутрі-будинкових систем газопостачання житлових будинків, виявлено ряд грубих порушень правил безпеки системи газопостачання: самовільне встановлення та підключення до системи газопостачання газових приладів, втручання в роботу побутових газових лі­чильників. Працівники газової служби знімають для проходження повірки побутові газові лічильники, які відпрацювали 8 років або стосовно яких виникли сумніви щодо правильності обліку газу. Лічильники, повірка яких порушень не виявила, встановлюють­ся на місце безкоштовно. Газові лічильники облік газу яких не відповідає ГОСТам, ремонтуються або замінюються на нові за кошти власників. Із кожної зданої партії лічильників лабораторія щоразу 2-3 повертає назад з підозрою на механічне втручання в їх роботу. Такі прилади власники особисто везуть на експертизу (м. Миколаїв, вул, Чигирина, 159, прийом щосереди). Коли ж державний експерт таки виявляє втручання в його роботу, такому абонентові здійснюється до-нарахування по платі за газ не менше, як за півроку, і так, начебто лічильник у нього взагалі був відсутній, плюс оплата за проведення самої експертизи.

Категорично заборонено облаштовувати ванні кімнати, туалети, спальні місця в приміщеннях проточними водонагрівачами, котлами опалення, газовими плитами.

Має місце експлуатація димовідвідних блоків (ДВБ) з порушенням: це наявність тріщин, недостатня висота димовентиляційних труб, відсутність ізоляції', встановлення над трубами захисних ковпаків, складення ДВБ з силікатної цегли, підпір повітря з-за дерев, закриття в приміщеннях вентиляційних реші­ток (для утримання тепла). Всі ці порушення можуть призвести до отруєння людей чадним газом.
Абонентам, які самовільно встановили додаткові газові прилади, необхідно звернутися до УЕГГ для їх реєстрації в установленому порядку.
Очаківське УЕГГ продовжує виконувати планове технічне обслуговування внутрібудинкових газових систем в районі. При виявленні порушень експлуатації газових приладів, вони будуть відключатись від мережі газопостачання.

Силами працівників газової служби виконуються всі роботи, пов'язані з газопостачанням індивіду­альних будинків, квартир чи житлово-комунальних об'єктів, а саме:

  • видача технічних умов по газифікації будівлі та встановленню додаткового газового приладу;
  • виготовлення та погодження проектів на газифікацію та встановлення додаткових газових приладів;
  • монтажні роботи по газифікації та встановленню додаткових газових приладів;
  • заміна побутових газових приладів і лічильників;
    заявочний ремонт газових приладів.

Нагадуємо користувачам про необхідність очи­щення від корозії та фарбування у жовтий колір вуличних газопроводів та дворових вводів, адже зовнішні газогони необхідно фарбувати не рідше, як раз у три роки, лише тоді можна розраховувати на без­печне і безаварійне газопостачання ваших осель.

Адміністрація Очаківського УЕГГ.