Правоохоронці Очаківського міськвідділу міліції затримали підозрюваного у вбивстві дитини




До чергової частини Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області звернулась 44-річна жінка із повідомленням про зникнення її онука Олександра, який увечері пішов з дому та не повернувся. На пошуки дитини був орієнтований увесь особовий склад міьсквідділу міліції. Зникнення восьмирічного хлопчика у м. Очаків не стало байдужим і для мешканців міста. У адміністрації району навіть був створений оперативний штаб із пошуку зниклого школяра. Працівники міліції та просто небайдужі громадяни протягом кількох діб намагались знайти хлопчика, але всі спроби були марні.

За свідченнями очевидців, Олександра бачили разом з невідомим нетверезим чоловіком, який постійно щось розповідав дитині. Оперативно-розшуковими заходами працівники міліції встановили особу незнайомця. Ним виявився 30-річний безробітний місцевий мешканець, який вже неодноразово мав проблеми з Законом та двічі відповідав за скоєне термінами ув’язнень. Під час допиту чоловік дуже плутався у свідченнях і його спроба відвести від себе підозри не вдалася. Мотивуючи тим, що того дня він був у стані алкогольного сп’яніння, чоловік намагався довести правоохоронцям, що не пам’ятає подробиць і того моменту, коли бачив хлопчика, але покази свідків не дали можливості підозрюваному завести справу у глухий кут і згодом він почав давати правдиві свідчення. Зі слів підозрюваного стало відомо, що того вечора він випивав разом зі своїм другом. Саме тоді йому і зустрівся Сашко. Розпрощавшись з «товаришем по чарці», чоловік продовжив спілкування із восьмирічним хлопчаком. Запросивши малолітнього на берег лиману, 30-річний чоловік запропонував йому випити горілки. Але Сашко навідріз відмовився від такої пропозиції. Відмова випити викликала неабияку агресію у затриманого, не роздумуючи, він схопив хлопчика за шию та стиснув щосили, після чого викинув тіло у воду.

Слідчим відділом Очаківського МВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Наразі відносно підозрюваного обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають пошуки тіла загиблої дитини.

СЗГ УМВС України
в Миколаївській області