08 квітня 2015 року визначено переможців зонального етапу ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних




В Парутинському сільському Палаці Культури Очаківського району Миколаївської області пройшов 4 обласний етап ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. В змаганнях взяли участь шість команд.

Березанський район представляла команда Лиманівської ЗОШ І – ІІІ ст. - «Сірничок».

Жовтневий район представляла команда Миколаївської ЗОШ І - ІІІ ст. - «Шок».

Миколаївський район представляла команда Веснянської ЗОШ І - ІІІ ст. - «Резерв».

Новоодеський район представляла команда Новоодеської ЗОШ І - ІІІ ст. № 3- «Прометей».

Очаківський район представляла команда Парутинської ЗОШ І - ІІІ ст. - «Бійці вогняного фронту».

Місто Очаків представляла команда ЗОШ І - ІІІ ст. № 4 - «Прометей».

Основна мета фестивалю - навчання правилам безпечної поведінки в сучасному середовищі, розвиток у молоді особистих творчих здібностей, популяризація та подальший розвиток пожежно-прикладного спорту, підвищення спортивної майстерності, залучення до занять фізичною культурою і спортом учнів шкіл, а також формування у молодого покоління поваги до складної, відповідальної і одночасно благородної професії - рятувальник.

Після жеребкування змагання почалися із творчого поєдинку між командами у конкурсі «Домашнє завдання». Цей етап фестивалю можна по праву назвати одним із найвидовищних, адже діти в даному конкурсі намагаються якомога ширше висвітити питання правил безпечної поведінки. Пісні про руйнівний вогонь, театралізовані вистави про те, як слід себе вести аби не потрапити у біду, таночки про боротьбу добрих та злих язиків полум’я сьогодні мали нагоду побачити члени журі та глядачі у залі.

На другому етапі змагань, у бій вступили знатоки правил надання домедичної допомоги. По одному представнику від кожної команди мали за одну хвилину та правильно дати відповіді на 10 запитань у сфері конкурсу «Медичний». За результатами оцінювання перше місце посіла Марія Как з команди «Прометей» міста Очаків.

І на останок всі учасники продемонстрували суддям та присутнім глядачам створені власноруч плакати соціальної реклами. Кожна команда презентувала художній твір «Як ми з друзями біду зупинили». А в цьому конкурсі перемогу виборола команда «Прометей» Новоодеського району.

І ось суддівській колегії довелося приступити до остаточного підбиття підсумків 4 зонального етапу. Задача виявилася як завжди не простою, адже суперники були гідні. Яскравість виступів, відповідність темі, актуальність, які прослідковувались у кожному виступі, задали добрячу задачку членам журі. Після тривалих обговорень та навіть сперечань рішення було все ж таки прийнято. За результатами сьогоднішніх змагань перемогу виборола команда «Шок» Жовтневого району, на другому шаблі опинилась команда «Бійці вогняного фронту» Очаківського району, і третє почесне місце посіла команда «Резерв» Миколаївського району.

На згадку про сьогоднішню зустріч всі учасники конкурсу були нагороджені сувенірами, а команда - переможець представлятиме свій район на обласному етапі ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.

А головне те, що такі спільні профілактичні заходи формують в дітях культуру безпечної поведінки, дають можливість адекватно відреагувати в різних надзвичайних умовах. Адже від цього залежить здоров'я і життя наших дітей.

Очаківський МРС ГУ ДСНС України
В Миколаївській області
НКП м.Очаків