Семінари з питань безпеки громадян під час відпочинку в літній період 2016 року




На території м. Очаків та Березанського району пройшли семінари з питань забезпечення безпеки громадян під час відпочинку в літній оздоровчий період 2016 року. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області у Facebook.

19 та 21 квітня в приміщенні будинку культури м. Очаків та кінотеатру дитячого оздоровчого табору «Космос» Рибаківської зони відпочинку Березанського району пройшли семінари з питань забезпечення пожежної, техногенної безпеки громадян під час відпочинку в літній оздоровчий період 2016 року, а також попередження загибелі людей на водних об’єктах.

Участь у заходах взяли представники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, управління з питань надзвичайних ситуації облдержадміністрації, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, головного управління Держсанепідслужби, Управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області, федерації підводної діяльності та спорту Миколаївської області.

Під час даних заходів обговорено найактуальніші питання, серед яких: стан забезпечення пожежної, техногенної безпеки та попередження загибелі людей на воді, забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану закладів відпочинку, пляжів та рекреаційних зон, робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах області, про виконання правил безпеки користування плавзасобами тощо.

На семінарі у Березанському районі головував перший заступник Голови Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук, який на початку зборів підкреслив, що питання забезпечення належного рівня пожежної, техногенної безпеки та санітарно-епідеміологічного благополуччя, попередження загибелі людей на воді є одними з головних та пріоритетних.

«Кожен присутній в залі повинен чітко усвідомлювати те, що від проведених сьогодні превентивних заходів залежить дуже багато. Лише працюючи у чіткій взаємодії, як один злагоджений механізм, і тримаючи завжди руку на пульсі ми зможемо не допустити травмування та гибелі людей, та знизити ризик виникнення надзвичайних подій та ситуацій. А це найголовніше!» - зазначив Микола Павлович.

Одним із нагальних питань, яке піднімалося на засіданнях, було наявність на об’єктах оздоровлення та відпочинку Чорноморського узбережжя рятувальних постів, оснащених необхідною технікою для оперативного реагування на надзвичайні події на водних об’єктах в перші хвилини її виникнення, та чергуванням на постах матросів-рятувальників (плавців-рятувальників) із необхідною підготовкою.

Сергій Жебрак в своїй доповіді довів до відома присутніх статистику гибелі людей на водних об’єктах у минулому та у поточному році, виникнення пожеж на відкритих територіях поблизу баз відпочинку та на самих базах, а також підкреслив: «З метою недопущення травмування та загибелі людей на пожежах і на водних об’єктах слід вже сьогодні окреслити коло питань, які потребують нагального вирішення та негайно усунути всі недоліки аби в оздоровчий літній сезон ми увійшли в повній готовності до його проведення, а також до реагування на всі надзвичайні події, у разі їх виникнення».