Як повернути Землі посмішку




Добре знають наймолодші жителі Кінбурнського півострова - вихованці дитячого садочку «Лісова казка» (с. Василівка). І все завдяки спільної еколого – освітньої роботі колективу вихователів і фахівців з екоосвіти  НПП «Білобережжя Святослава».

На зміну щотижневим екохвилинкам з екологічними іграми та театралізованими виставами прийшлі літні екопрогулянки, під час яких відбуваються незабутні зустрічі малюків з «об’єктами» живої природи коси.

З яким задоволенням діти спостерігали за поведінкою миші – полівки,


«спілкувалися» з черепахами,

годували їжачка 

та гралися з песиком Чапою.  

Під час екопрогулянки на «ромашкову галявину» вихованці ДНЗ дізналися про всі таємниці лікарських рослин, мали змогу помилуватися квітами

Прогулянка на ромашкову галявину та покуштувати ромашкового духмяного чаю, завареного на цілющих травах.

Ромашкове чаювання

Вихователі та адміністрація ДНЗ «Лісова казка»: Бородіна Г.В. та Щабельська О.А., співробітники НПП «Білобережжя Святослава»: Лахтіонова І.В. та Маркауцан О. Є. намагаються вчити маленьких жителів коси жити так, щоб не шкодити планеті, дбати про долю живих «мешканців» своєї рідної Землі.

А у дитячих малюнках, як завжди, світить сонечко, синіє небо, буяє зелень дерев, щебечуть пташки.


Але хотілось би, щоб і дорослі відчули, яке це прекрасне почуття: робити добру справу – берегти і охороняти природні скарби, повертаючи Планеті щастя і посмішку.

Центр екоосвіти і туризму
НПП «Білобережжя Святослава»