Робимо Україну чистою разом з коллегами!




В рамках Всеукраїнської акції «Зробими Україну чистою. 2015» 22 квітня 2015 року працівники національного природного парку «Білобережжя Святослава» здійснили «рейд чистоти» до озера Солоне - Тузли (Березанський район), який входить до складу нашого парку.


Купи сміття, що залишені безвідповідальними відпочивальниками, були ретельно зібрані в мішки та відправлені на звалище. Улюблене місце відпочинку та лікування сотень рекреантів в зоні відпочинку Рибаківка - озеро Солоне, стало чистіше, а відпочиваючі тепер зможуть насолодитися не тільки первісною природою, але справді екологічними та цілющими грязями.

Прибираємо озеро Солоне

Ось такий смітник ...

Результати праці

Того ж дня в рамках акцій «Літо починається в Коблево» та «Зробимо Україну чистою» працівники парку відвідали з дружнім «трудовим» візитом сусідів – регіональний ландшафтний парк «Тілігульський», де з задоволенням прийняли участь у грандіозному прибиранні у

збережжя лиману. Більше двох сотень активістів з Миколаєва, місцевої школи, спонсорів та журналістів зібрали сміття по берегам одного з найчистіших та прозоріших лиманів Півдня України. Тепер Тілигул справді «найчистіший»! І тільки такими спільними зусиллями ми зробимо наш регіон краще та чистіше!

Крім наведення порядку та чистоти, всіх чекали незабутні зустрічі з цікавими людьми, екскурсії-походи, кай

тинг, козацькі забави, духмяна рибацька юшка з бичків, пісні під гітару та виступ Миколаївської команди з американського футболу «Вікінги».

Вже чистий Тілігул

На цьому наша робота по впорядкуванню природно-заповідних територій не закінчується! Попереду – акції чистоти на заповідній Кінбурнській косі, де планується очистити від сміття улюблені місця відпочинку  - рекреаційні дільниці «Кінбурнська стрілка», «Ковалівська», інші місця відпочинку біля води та лісові квартали. Запрошуємо всіх небайдужих прийняти участь у акції та зробити свою домівку чистішою!

С.Тарабан, фахівець з екоосвіти
відділу екоосвітньої роботи та
рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»