Рейди по пляжам Очаківщини




Очаківський МРС ГУ ДСНС України спільно з НКП у м.Очакові НМЦ ЦЗ та БЖД Миколаївської області провели рейди по пляжам Очаківщини

14 червня, вибравши пляжі, що найчастіше відвідують мешканці району та міста і гості нашого краю, співробітники Очаківського МРС ГУ ДСНС України спільно з НКП у м.Очакові НМЦ ЦЗ та БЖД Миколаївської області провели рейд, щоб перевірити стан рятувальних постів на узбережжі та нагадати всім відпочиваючим правила безпечної поведінки на воді. На жаль люди, що відпочивають біля води не завжди дотримуються правил безпечної поведінки, що створює потенційний ризик виникнення надзвичайної події.

Відпочивачі пляжів Лагерної коси та міста Очакова мали можливість поспілкуватися з рятувальниками. Основними питаннями, що піднімали працівники служби порятунку, стали саме правила безпеки та як не допустити виникнення біди, як надати першу допомогу, які пляжі слід вибирати для відпочинку та щодо порядку інформування відпочиваючих про заходи безпеки на воді і багато іншого.

Крім того, надана інформація щодо сумнівної статистики загибелі людей на водних об'єктах, наведені приклади, коли співробітникам служби порятунку вдалося вчасно надати допомогу потерпілим на водних обєктах.

В цілому, в ході рейду було охоплено біля 200 відпочиваючих, як дорослих, так і дітей. Всі вони дізналися багато цікавого і корисного, а на згадку про цю зустріч рятувальники подарували їм інформаційні листівки в яких зазначені основні правила безпечної поведінки на воді та порядок виклику рятувальних служб.

Мись В.В.
завідувач НКП
у м.Очакові