У важкий час для нашої України вони стали на її захист




28 травня 2015 року, на учбовому корпусі загальноосвітньої школи № 2 з’явились три Меморіальні дошки, на яких викарбовано, на вічну пам'ять, імена Героїв сьогодення – випускників школи: Антошина Івана Миколайовича, Губриченка Михайла Михайловича, Козакова Сергія Васильовича, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини.

У важкий час для нашої України вони стали на її захист. Кожен з них обрав дорогу воїна і достойно пройшов цією дорогою до кінця.

Віддати данину пам’яті і поваги кожному герою-захиснику, який поклав своє життя за цей сонячний день, за дитячу посмішку, за надану нам можливість жити на вільній та мирній землі, прийшли в.о. міського голови Сергій Бичков, заступник міського голови Валентина Кифоренко, перший заступник голови Очаківської райдержадміністрації Сергій Стовманенко, начальник відділу освіти Очаківської міської ради Ріта Земляна, начальник Очаківської комунальної служби благоустрою Олексій Васьков, начальник УСЗН Очаківської міської ради Любов Савчук, родичі загиблих, військовослужбовці Очаківського гарнізону, учні й вчителі навчального закладу та громада міста.
На церемонії відкриття пам’ятних дошок згадали поіменно всіх тих, хто загинув в зоні проведення антитерористичної операції.

Антошин Іван Миколайович народився в місті Очаків Миколаївської області. Сумлінно та чесно виконував свій військовий обов’язок. Був відданий присязі та рідній Вітчизні. Завжди діяв професійно та рішуче. 07 серпня 2014 року Іван Миколайович виїхав для виконання бойового завдання за призначенням в зону антитерористичної операції. Та вже 14 вересня 2014 року в районі м. Щастя Луганської області, під час розвідування прилеглої території, потрапив на ворожу мінну засідку, де й загинув. У нашій пам’яті Іван Миколайович назавжди залишиться справжнім Героєм – захисником рідної землі.

Губриченко Михайло Михайлович народився в місті Очаків. Навчався в Очаківській загальноосвітній школі № 2. Завжди був усміхненим та щасливим юнаком. В 2011 році був призваний в м. Севастополь на підводний човен. А 15 серпня 2014 року Михайло був призваний на військову службу за мобілізацією та за розподілом потрапив до лав 3-го батальйону 79-ї аеромобільної бригади «Фенікс» міста Миколаїв. Отримавши досвід, він не залишився осторонь страшних подій в рідній Україні. І вже незабаром відправився в зону антитерористичної операції.

Михайло був тим, кого згодом називали «кіборгами». Він завжди добровільно йшов на найскладніші ділянки і виконував поставлені завдання. Користувався великим авторитетом у бійців. Був добрим, чуйним та надзвичайно хоробрим воїном. Бойові побратими вважали його народженим під щасливою зіркою. Проте, 14 лютого 2015 року вдача залишила його. Під час боїв загинув внаслідок мінометного обстрілу. Залишився гордістю для матері, сестер та братів. Світла пам'ять про цього юнака та його героїчний вчинок не тільки в нашій пам’яті, але і в наших серцях.

Козаков Сергій Васильович народився в місті Очаків. Навчався в Очаківській загальноосвітній школі № 2, яку закінчив в 1993 році. Строкову службу проходив в АР Крим, в місті Феодосія. А в 1997 році повернувся до рідного міста, де продовжував військову службу у військовій частини А 2637. Будучи справжнім патріотом і захисником своєї країни, 17 березня 2015 року вирішив поїхати до зони антитерористичної операції.

06 квітня 2015 року, врятувавши шість своїх побратимів, загинув при виконанні бойового завдання.

У Сергія Васильовича залишилися батьки, дружина і двоє дітей, які пишаються своїм батьком, справжнім Героєм, патріотом нашої країни.

Право відкрити Меморіальні дошки надали військовослужбовцям Очаківського гарнізону, учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції.

- «Так не должно быть…когда родители хоронят своих детей… Мы должны понимать какой ценой нам достается это чистое небо над головой. Я точно знаю, что пока вы будете помнить, приходя в школу, обращать внимание на эти доски и смотреть какой ценой досталась нам эта свобода, эти имена, эти Герои будут жить в ваших и наших сердцах. И это будет вечная память тем людям, которые отдали свою жизнь за свободу Украины. Я очень надеюсь, что это не повторится. Пока мы будем помнить, пока мы будем дорожить этой свободой и этим небом мирным, я думаю, что все будет хорошо в Украине. Мы будем стоять друг за друга. Мы будем отстаивать свою свободу. Мы будем радоваться тому, что у нас нет военных действий», - звернувся до присутніх в.о. міського голови Сергій Бичков.

Героїв-земляків і всіх, хто віддав своє життя за самостійність та незалежність України вшанували хвилиною мовчання. До Меморіальних дошок поклали живі квіти.

Ми віримо, що пройдуть важкі часи для України, настане мир на нашій землі, перестануть лунати постріли, буде жити Україна, будуть жити у пам'ять поколінь імена Героїв-захисників Батьківщини.

27 травня 2015 року, на фасаді загальноосвітньої школи № 4 було відкрито Меморіальну дошку Корнафелю Євгену Вадимовичу, який загинув в зоні антитерористичної операції, захищаючи територіальну цілісність та Незалежність рідної землі.

- «Почитание памяти героев, отдавших свою жизнь за наше государство, - это наша святая обязанность. И сегодняшнее открытие памятной доски нашому земляку, ученику этой школы, герою Евгению Корнафелю, - это искренняя дань настоящему патриоту, который самоотверженно защищал Родину», - зазначила заступник міського голови Валентина Кифоренко.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини А 1594, капітан II рангу Василь Савенко зауважив, що Женя загинув за кожного з нас, за кожного українця. Він став прикладом справжнього патріотизму, мужності для багатьох майбутніх поколінь.

- «С приходом боевого приказа, ни на минуту не сомневаясь, Корнафель Евгений стал на защиту своей Родины и отправился на Восток», - сказав командир роти охорони, де проходив військову службу Євген, капітан-лейтенант Олександр Суровий.

Схилити голови перед світлою пам'яттю матроса Євгена Корнафеля прийшли також голова Очаківської райдержадміністрації Сергій Самоуков, перший заступник голови Очаківської райдержадміністрації Сергій Стовманенко, начальник відділу освіти Очаківської міської ради Ріта Земляна, начальник УСЗН Очаківської міської ради Любов Савчук, начальник відділу культури Очаківської міської ради Тетяна Мироненко, директор Очаківського міськрайцентру зайнятості Ірина Салій, військовослужбовці військової частини А 1594, учні й вчителі навчального закладу та громада міста.

Почесне право відкрити пам’ятну дошку надали батькові Євгенія – Вадиму Івановичу Корнафелю та капітану III рангу військової частини А 1594 Олегу Костянтиновичу Мединському.

- «Женя, як і ви, навчався у школі. Відвідував художню й музичну школи, закінчив клас скрипки, гітари, фортепіано, хорового співу. Він дуже любив малювати, був допитливим, читав, вивчав, запам’ятовував. Він понад усе любив життя», - поділився своєю пам’яттю про доброго сина Вадим Іванович.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіальної дошки, присутні вшанували загиблого в зоні проведення АТО Євгена Корнафеля, який віддав своє життя за самостійність та незалежність України.

Источник: Офіційний сайт міської ради