В НПП «Білобережжя Святослава» традиційний "Ахіллів забіг"




Cтало вже доброю традицією проводити на Кінбурні в середині літа еко-спортивне свято «Ахіллів забіг». Ось і 19 липня цього року національний природний парк «Білобережжя Святослава»  за підтримки Очаківської райдержадміністрації та міськвиконкому, Миколаївського клубу любителів бігу під керівництвом чемпіона Європи І.Гриніка та громадської організації «Джерело» вчетверте провели на території парку в районі рекреаційної дільниці «Кінбурнська стрілка» еко-спортивне свято «Ахіллів забіг».

Праздник на Кинбурнской косе Ведучі розпочинають свято

Ахілл зустрічає учасників журналістського прес-туру

Вітальне слово від директора парку Козловського Ю.І.

Лунає пісня про мир

Танок від бійцівського клубу

Цьогорічний забіг відбувся під гаслом популяризації та відродження традиційного промислу на Кінбурні - рибальства. Саме в цьому унікальному місці - в найдавнішій колисці олімпійського руху в Північному Причорномор'ї - учасники та гості свята змогли помилуватися нескінченно бірюзовим морем, чистим повітрям, спортивними досягненнями бігунів, вправністю борців, прийняти участь у екскурсі до рибацьких ставників, власноруч побудувати піщані фортеці і, звичайно ж, скуштувати справжньої рибацької юшки.

Змагаються атлети

Спортивні забіги проводилися в різних групах - серед професіоналів, аматорів (до 35 років), дітей (до 10 років) та ветеранів.

Фінішують ветерани

Переможці були нагороджені медалями, дипломами, вінками з дубу і степових трав.

Переможців нагороджує Іван Гринік

Але найбільше вразили своєю волею до перемоги представники громадського об’єднання «Джерело». Люди, які пізнали всю гіркоту падіння, сьогодні через спілкування в колективі та спорт повертають собі радість чистого життя.

Тетяна Чичкалюк, Світлана Тарабан та Дмитро Кориковський

Фото з переможцем забігу

З цікавістю спостерігали за дійством та приймали активну участь близько двадцяти учасників журналістського прес-туру - представники найвідоміших всеукраїнських видань та запрошені гості  - перший заступник голови Очаківської райдержадміністрації Стовманенко С.П., заступник начальника відділу з питань економіки, природокористування та туризму Миколаївської облдержадміністрації Волчецький Р.М., член ради з питань туризму при Миколаївській облдержадміністрації Чичкалюк Т.О., заступник директора Департаменту зовнішніх економічних звязків, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації Шкарупа С.О., керівник туристичного табору "Кінбурн Кемп" Щербаков Євген, члени бійцівського клубу "MMA" (керівник Шевченко Олег), бригадир рибалок Маслюченко Б.П., учасники молодіжної громадської організації "Джерело".

Усім дуже сподобалися виступи місцевих артистів - колективу естрадного танцю «Нова галактика» Очаківського міського відділу культури під керівництвом Віри Глушко та юної виконавиці з с.Василівка Діани Лахтіонової - представниці династії рибалок.


Танцює Нова Галактика

Співає Діана Лахтіонова

І, звичайно ж, всі спробували справжній козацький куліш і рибацьку юшку.

Тарабан Світлана, начальник відділу екоосвітньої
роботи та рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»

Фото: Валерія Іванова