Подорож до Піднебесної




Кожен знає, що існує така країна - Китай та може назвати кілька фактів про неї. У перший день весни до міської бібліотеки на бібліотечну подорож до Піднебесної імперії завітали учні 7-А кл. ЗОШ №1 (кл. керівник Чокова О.С.).

На перше питання до дітей: «З чим у вас асоціюється країна Китай», прозвучала відповідь: «З підробками».

Та в процесі «подорожі» до Піднебесної думки дітей зовсім змінилися.

Очаків. Бібліотека
Солдатенко Олена - бібліотечний провідник до Піднебесної

Семикласники дізналися від бібліотекарів, що Китай – колиска давньої цивілізації, з історичними та культурними пам’ятками, якій вже більше 5000 років. Цього року у жовтні місяці виповнюється 70 років з часу заснування Китайської Народної Республіки, і 2019 рік – рік Китаю в Україні.

У Піднебесній імперії (так називають китайці свою країну) були винайдені папір, порох, фарфор, зубна щітка, туалетний папір, сірники, парасолька та багато чого іншого. Китайці навчилися друкувати книги і прясти шовкові нитки. Можна довго перераховувати речі, які винайшли китайці, якими людство користується і в наш час. Недаремно вони вважали свою країну центром світу, звідси і походження назви Джунчуо (Джун - середина, чуо - країна).


Елементи чайної церемонії

  Очаківська бібліотека
Елементи чайної церемонії
 

Учні дізналися про кількість населення країни – 1 мілрд.386 млн., особливості китайської мови та каліграфії у якої 53525 ієрогліфів, а грамотна китайська людина знає від 1,5 до 3,5 тисяч ієрогліфів, китайську валюту - юань, китайські чайні церемонії, види єдиноборств, структуру шкільної освіти та багато цікавого.

Очаков. Библиотека
Таємнича шкатулка не відкрилася, хлопчакам не підкорилася

Пізнавати цю країну можна день за днем! Вона незвичайна та дивовижна!

Наші бібліотечні сподівання справдилися, після спілкування, перегляду книг та виставки китайських предметів підліткам захотілося ще більше дізнатися про традиції цієї мудрої азіатської країни, сьогодення та, звичайно ж, літературу! Після заходу хлопчаки ще довго з зацікавленістю пробували відкрити скриньку з секретом, а дівчатка розглядали теракотові чайнички та китайське віяло.

Очаков. Библиотека
Фото семикласників на згадкупро бібліотечну подорож до Китаю

Прощання як і привітання були оригінальними: «До зустрічі в хобю!».

Завідувач міської бібліотеки Ганна Біла