Вчимося юридичної грамотності




Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Очаківській міській бібліотеці в рамках акції та Всеукраїнського тижня права пройшов правовий урок-застереження «Злочин і покарання», на який були запрошені учні 8-А класу, їх класний керівник Книш Г.П. та шкільний бібліотекар Кушнерик Л.В. Очаківської ЗОШ № 2.


Восьмикласники Очаківської ЗОШ №2 на уроці права в міській бібліотеці

Долучилася до заходу головна спеціалістка Очаківського бюро правової допомоги Таворська Лілія Валентинівна.

   

Діти почули від фахівця правознавця багато корисної інформації, дізналися про види юридичної відповідальності, задавали питання, які їх цікавили. Юні громадяни також ознайомилися з друкованим матеріалом, який роздала Лілія Валентинівна. Наприклад, в буклеті «Правові орієнтири для кожної дитини» чітко і конкретно вказується куди і до кого звертатися за правовою допомогою неповнолітнім.


Долучилася до заходу головна спеціалістка Очаківського бюро правової допомоги Таворська Лілія Валентинівна

Розділившись на дві команди «Феміда» й «Академіки» юні правознавці активно і азартно приймали участь в юридичному турнірі який для них підготувала бібліотекар Олена Солдатенко.


Команда «Академіки»


Команда «Феміда»


Команда «Академіки»

Команда «Феміда»

Діти мали можливість закріпити і продемонструвати свої знання з права, зрозуміти та теоретично дізнатися про всі форми насильства і знати як жити і створювати соціальний простір, вільний від насильства. Самостійно вибирали варіанти запитань.

Панував дух демократії та поваги до прав одне одного, всі були активними, та найчастіше правильні відповіді надавав Вишинський Ян.


Найчастіше правильні відповіді надавав Вишинський Ян

Діти повинні знати, які права вони мають, крім того, їм слід навчитися оцінювати та використовувати їх. Аби досягти цього, бібліотекам, школам та спеціалістам з права необхідно забезпечити широкий спектр пізнавального досвіду у сфері освіти з питань прав дітей.


Всі учасники уроку-застереження Злочин і покарання

Завідувачка міської бібліотеки Ганна Біла