Почесне ІІ місце привіз в Очаків Серафім Подолянчук




1-2 квітня в м. Вінниця відбувся ІІІ Всеукраїнський багатожанровий конкурс мистецтв «Музичний Олімп». Він проходив за підтримки Вінницької облдержадміністрації, Вінницької обласної Ради та Управління культури та мистецтв Вінницької ОДА. В конкурсі, в різних категоріях і номінаціях приймало участь близько 500 дітей з різних куточків України. В ньому  взяв участь і учень музичної школи міста Очакова Подолянчук Серафім (клас викладача Логунової І.К.) у номінації «Інструментальна музика» (фортепіано), вікова категорія 9-12 років. У групі підтримки очаківської делегації був депутат Очаківської міської Ради Черниш М.І. та перший заступник міського голови із гуманітарних питань Бєлов Г.О. До речі, він був запрошений оргкомітетом конкурсу, Громадською організацією «Єднаємо серця», для роботи в журі вокального конкурсу,як композитор, співак, автор популярних пісень.

Серафім Подолянчук своїм виступом відкривав конкурсну вікову категорію наймолодших учасників. Незважаючи на хвилювання, він гідно представив свою програму, що складалася з двох творів: Т. Кулака «Святкові танці» і Т. Ростимашенко «Чаклун». Його виступ заслужив схвальних оплесків глядачів та високих оцінок професійного журі, яке очолювала доцент кафедри інструментальної підготовки ВДПУ ім. М. Коцюбинського, член Всеукраїнської музичної спілки О. Теплова. За свій виступ він отримав 39 балів із 40 можливих і зайняв ІІ місце серед 28 учасників, поступившись усього 0,3 бала лауреату першої премії.

Його успіху раділа не тільки викладач, Логунова Ірина Костянтинівна, але і велика сімейна музична династія. Адже Серафім, маючи всього 10 років, навчається в музичній школі не тільки по класу фортепіано, а і акордеону, який викладає його бабуся – Збавітєль Олена Олександрівна, співає у вокальному гурті «Зоряни», яким керує його тітонька - Чорна Анастасія Анатоліївна. А допомагає упоратись з таким навантаженням мама – Подолянчук Марина Валентинівна, також викладач музичної школи міста Очакова.

«Серафім Подолянчук – дуже здібний і артистичний хлопчик, - говорить його викладач Логунова Ірина Костянтинівна. – Але, як і кожна тонка і артистична натура, він нервується. Поїздка до Вінниці виявилась довгою і складною, можливо це якимось чином і завадило нашій перемозі. Серафім вже приймав участь у регіональному конкурсі, де отримав диплом наймолодшого виконавця. І ми дуже задоволені дебютом на Всеукраїнському конкурсі, адже нас помітили і запросили у травні на турнір лауреатів конкурсу – «Зірковий тріумф». Що ж, будемо готуватись!».

Кравченко О.М.