У колі друзів Очаківської бібліотеки




21 червня 2018 р. до міської бібліотеки завітали давні і нові друзі – вихованці з Очаківського дитячого оздоровчого закладу «Вітрила» Миколаївської обласної ради. Бібліотека чекала, готувалася і радо зустріла учнів початкових класів з Миколаївських спеціальних загальноосвітніх шкіл - інтернатів № 2 та № 6. Це діти з особливими потребами.


Читальна зала бібліотеки перетворилася на зону дозвілля і розваг

Для юних читачів бібліотекарі підготували цікаву літературно - розважальну програму «У колі друзів».

На початку заходу присутнім була представлена літературно-мистецька виставка книг про Кінбурнську косу та малюнків «Цей дивовижний світ».


Бібліотекар Олена Миколаївна підготувала цікавий огляд нових дитячих книг сучасних українських авторів

Гості були у захваті від чудових робіт учнів гуртка образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва «Світ очима дітей» Василівської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Карачевська Г.Е.). Вся неповторна краса природи Кінбурнської коси постала перед очима глядачів на живописних дитячих полотнах.


Знайомство з виставкою книжок про Кінбурнську косу та малюнками учнів Василівської ЗОШ Цей дивовижний світ

Бібліотекар Солдатенко Олена викликала інтерес у присутніх під час розповіді про найпопулярніші дитячі книжки сучасних українських авторів: Зірки Мензатюк, Василя Шкляра, Івана Анрусяка, Сашка Дерманського, Лесі Мовчун. Маленькі читачі та їх вихователі збагатили свої знання, дізналися багато цікавого.


Дітки з вадами слуху дружньо грали в рухливі ігри та розуміли бібліотекарів за жестами і доброзичливими посмішками

Очаков.
Поки хтось стрибав, я цікавий журнал почитав

  Очаков.
Поки хтось стрибав, я цікавий журнал почитав
 

Кульмінацією заходу стала конкурсно-ігрова частина. Навіть малеча з порушенням слуху із задоволенням розгадувала загадки, запитання дітям перекладали вчителі за допомогою жестової мови. Всі приймали участь у різних іграх та розвагах, були дуже активними.


Після інтелектуальної розминки стрибали як зайченята


Бігали так, що фото-кадра не впіймати

За давньою доброю традицією учні пригощалися «бібліотечними смаколиками» які напередодні передав бібліотеці депутат обласної ради Хасан Гемаєв.


Цікаво було всім - маленьким гостям та їх вчителям і вихователям

Від зустрічі у маленьких гостей залишилися лише позитивні емоції, а коло друзів міської бібліотеки стало ширшим і міцнішим.


Вихованці оздоровчого табору Вітрила, діти з Миколаївських ЗОШ-інтернатів №2 та №6

Ганна Біла,
Завідувач Очаківської міської бібліотеки
21 червня 2018 р.