Учениця Очаківської музичної школи стала лауреатом фестивалю «Лиманські зорі»




16-17 березня у м. Миколаєві проходив Шостий Всеукраїнський відкритий багатожанровий конкурс-фестиваль «Лиманські зорі»/ «Дивограй» за підтримки Міністерства культури України, Управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, «Благодійного фонду сприяння здібної та обдарованої особистості», який проводиться у декілька етапів.

16 березня відбувся конкурс фортепіанного виконавства, у якому прийняли участь 80 учнів (та викладачів) Миколаївської та Херсонської областей, м. Кропівницького, та Одеської середньої спеціалізованої школи-інтернату імені професора П.С.Столярського, Республіканського музичного ліцею-інтернату ім. С.Рахманінова ( м.Кишинев, Молдова) та ін.

Музичну школу міста Очакова представляли учениця 6 класу Кулай Анастасія та викладачі Швець О.О. і Робулець С.О.

Анастасія Кулай
«Лиманські зорі-2019» Анастасія Кулай

Дуже приємно, що серед 80 учасників наша учениця зайняла достойне місце і стала лауреатом Другої премії у віковій категорії 12-13 років.

Анастасія професійно та впевненно виконала два різнохарактерних твори українських композиторів – «Гуцульську писанку» О.Білаша та «Серпантин» П.Захарова. Саме головне для музиканта – зануритися у творчу атмосферу, послухати один одного та поспілкуватися зі своїми однолітками, отримати нову інформацію та яскраві емоції.


На репетиції

А ще – подолати невпевненість перед великою залою, справжнім концертним роялем та професійною аудиторією, не розгубитися, максимально розкрити свій творчий потенціал. Все це вдалося нашій учасниці. Викладач Робулець С.О. отримала Подяку за активну участь, фахову майстерність, плідну педагогічну діяльність та високий професійний рівень підготовки, сприяння розвитку високо-естетичних навичок особистості, підтримку фестивального руху в Україні.

Вперше за час існування конкурсу прийняла участь викладач Очаківської школи Швець О.О. Вона виконала «Полонез»№3 та «Ноктюрн»№5 Ф. Шопена. Такою якістю звуку не володів ані один учасник конкурсу. Вона отримала Диплом лауреата Першої премії у категорії «Майстер» та особисту високу оцінку професійну від журі та колег.

І на завершення конкурсу виступив фортепіанний дует «Ренесанс», який виконав «Концерт для фортепіано з оркестром»№1 Ф.Шопена та «Ліричний вальс» О. Цфасмана. Публіка довго не відпускала виконавців, а члени журі висловили особливу подяку за професіоналізм, сміливість і працездатність.

Фортепіанний дует «Ренесанс». Робулець С.О. та Швець О.О.
Фортепіанний дует «Ренесанс»

А склад журі – це Заслужений працівник культури України, педагог-методист вищої кваліфікації Одеської школи Столярського Флора Кіріченко та Світлана Ходаченко, педагог-методист музичного ліцею ім. Рахманінова м. Кишинев Світлана Котельник, кандидат мистецтвознавства, доцент, член Національної спілки композиторів України Олег Таганов.

«Лиманські зорі-2019» Нагородження
Церемонія нагородження

Гості з Кишинева не могли повірити, що дует - це просто викладачі музичної школи, а не артисти філармонії. Довго лунали щирі слова подяки. До Диплому Першої премії додали, як і всім дипломантам, золоті статуетки, солодощі у вигляді клавіатури та ексклюзивну цукерку від спонсору «Львівської майстерні шоколаду».

Голова журі запросила прийняти участь у конкурсі піаністів у м. Одесі. У такій піднесеній та доброзичливій атмосфері завершився фестиваль науково-практичною конференцією, на якої всі викладачі ділилися своїм педагогічним досвідом, обговорювали насущні проблеми виховання піаністів та отримали сертифікати.

Керівник Очаківської дитячої філармонії Робулець С.О.