Підведено підсумки роботи в НПП «Білобережжя Святослава»




В національному природному парку «Білобережжя Святослава» 20 грудня 2019 року відбулось засідання науково–технічної ради. Традиційно в кінці року воно присвячується підведенню підсумків діяльності парку в цілому та його структурних підрозділів зокрема. Розглянуто на засіданні також питання що стосуються і більш широкого кола жителів нашого регіону. А саме, присутні заслухали інформацію виконавчого директора мобільного додатку «Туристичний путівник «АГОВ» Оніщенка Руслана, який розповів про чудові можливості для подорожуючих цього додатку та запропонував взаємовигідну співпрацю з парком.

Наступним питанням, що викликало жваве обговорення, було розгляд пропозицій про відзначення лауреатів «Зірки Білобережжя» за 2019 рік.


Йде засідання НТР

Нагадаємо, що особлива відзнака парку «Зірка Білобережжя» була започаткована в 2014 році. Відзнака присвоюється тим номінантам, які вагомо допомагали та істотно сприяли діяльності парку, системно та об’єктивно висвітлювали проблемні питання збереження природного біорізноманіття Кінбурнського півострова та ін.. ЇЇ номінантами в 2014 році стали: 

1. Станішевська Інна Володимирівна (директор бази відпочинку «Пелікан»);
2. Марина Чекета (керуюча відділом соціальної відповідальності компанії «Кока-кола»);
3. Олег Дудкін (директор ГО «Українське товариство охорони птахів»).

2015 рік:

1. О. Дудкін (директор ГО «Українське товариство охорони птахів»);
2. С.Коновалов (ПП. Здійснює водні перевезення до території Кінбурнського півострова);
3. О.Горячева (журналіст телеканалу ICTV);
4. М. Шполянського (священик, письменник, громадський діяч).


Знак «Зірка Білобережжя» (2015р.)


О.Горячева за роботою


О.Михаїл. Тут буде дім для дітей

 
О.Михаїл. Тут буде дім для дітей
 

2016 рік: 

1. Олег Дудкін, директор ГО «Українське товариство охорони птахів»;
2. Віктор Дяченко, приватний підприємець на території Кінбурнського півострова;
3. Олена Марушевська, експерт проекту «EMBLAS»;
4. Тетяна Чичкалюк, доцент ЧНУ ім. П.Могили;
5. Ольга Мурич, засновник та координатор Інтернет - видання «Очаківський портал».


Зірка Білобережжя, 2016р.


вручення Зірки Білобережжя Чичкалюк Т.О.

2017 рік: 

1. Гриник Іван, головний тренер Миколаївської обласної федерації легкої атлетики за безпосередню організацію та участь в традиційному еколого-спортивному святі «Ахіллів забіг».
2. Пучков Володимир Юрійович, головний редактор газети «Вечерний Николаев».
Після обговорень, вирішено було нагородити відзнакою «Зірка Білобережжя – 2019» Колектив Інституту морської біології (м.Одеса) та О.Дудкіна (м.Київ, директор ГО «Українське товариство охорони птахів»).


Двічі відзначений О.Дудкін зліва з М.Чекетою.

Також було запропоновано розпочати збір та перерахунок коштів для колективу Інституту морської біології (м.Одеса) в зв’язку з жахливою трагедією, що спіткала його – нищівної пожежі у будівлі, що знаходилася разом з коледжем економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на вулиці Троїцькій, 25, під час якої повністю знищено наукову бібліотеку установи, її лабораторне обладнання, дослідні зразки та наукові колекції. Це провідна наукова установа в галузі морської біології, де сконцентровані всі відомості про спостереження за станом нашого Чорного та Азовського морів з 1953 року, де працювали визначні особистості, такі як академік НАН України, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, Ювеналій Петрович Зайцев та, нажаль, покійний директор інституту (з 1994 року) доктор біологічних наук, професор Борис Георгійович Александров, який загинув на своєму робочому місці під час пожежі. За довідками з питань збору коштів можна звертатися до начальника наукового відділу парку Чауса Василя Богдановича (тел.097 787 78 35).

Національний природний парк поздоровляє відзначених «Зіркою Білобережжя» та всіх шанувальників збереженого довкілля з Новим роком та Різдвом, бажає всім достатку, всіляких гараздів, душевної гармонії та миру в прийдешньому році!

Світлана Тарабан,
начальник відділу еколого-освітньої роботи
та рекреаційного благоустрою НПП «Білобережжя Святослава»