Відкриття Кубка Героїв АТО у Південному дивізіоні




19 травня в м.Миколаєві на Центральному міському стадіоні відбулося відкриття сезону-2017 «Ліги учасників АТО» на Кубок Героїв АТО у Південному дивізіоні. По всій території України змагання пройдуть в регіональних лігах «Київ», «Центр», «Північ», «Південь», «Захід» та «Схід».

Рік тому всеукраїнське Об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ» заснували та організували Єдину в Україні Футбольну Лігу учасників АТО. Вперше турнір був проведений в м.Києві, але згодом бажаючих приймати участь виявилось настільки багато, що масштаби Ліги розширились з одного регіону, на всю Україну. Так з’явилася Федерація футболу Учасників АТО, яку заснувала Громадська спілка «ВО учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ» за підтримки ФФУ.

На урочистому відкритті третього сезону  футбольної ліги, яка проходить під егідою Федерації футболу України і другий рік поспіль на Півдні, а саме в Миколаївській області учасників турніру привітали голова Федерації футболу в Миколаївській області Микола Єропунов і його перший заступник Олександр Пасічний, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Олександр Садовський, перший віце-президент національної асоціації Лігу учасників АТО Вадим Костюченко, офіцерський склад військових частин, а також почесні гості.

В минулому році із Ліги «Південь» до всеукраїнського фіналу із семи команд пробилися команда-переможець 73-й морський центр спеціального призначення, а також друга і третє команда чемпіонату: 79-а ОДШБ і Національна гвардія України в/ч 3039.

Цього разу за Кубок Ліги учасників АТО “Південь” змагатимуться десять команд:

– 299-ої бригади тактичної авіації
– Національної Гвардії України в/ч 3039 м.Миколаєва
– 36-ої окремої бригади морської піхоти
– 198-го навчального центру ВМС України
– південної військово-морської бази в/ч 3130
– 79-ої окремої десантно-штурмової бригади
– 406-ої окремої артилерійської бригади
– 73-го морського центру спеціального призначення
– в\ч 3044 Національної Гвардії України м. Южноукраїнськ
– в/ч 2920 м.Вознесенськ.

Зустрічі пройдуть у два кола з травня по листопад поточного року. Перші два місця, що посядуть у турнірній таблиці візьмуть участь у фіналі, який відбудеться у грудні в селі Вишневому Київської області.

Федерація футболу Миколаївської області