Очаківська бібліотека — підсумки місяця (ФОТО+)




Промайнула зима. За плечима багато приємних спогадів, зустрічей, нових знайомств.

З початку нового 2019 р., станом на 1 березня, в Очаківській міській бібліотеці зареєстровано - 1037 користувачів, з них – 279 складають діти, і нехай хтось спробує судити, що зараз читання не на порядку денному. Неправда!

7 лютого

Кожний, хто переступає поріг нашої книгозбірні, поринає у чарівний світ – світ книг, особливої атмосфери, доброзичливості, спілкування, нових знайомств. В нашій бібліотеці користувачів чекають не лише класичні книги, а й нові сучасні твори українських та зарубіжних авторів, популярні газети та журнали: «Бурда», «Идеи вашого дома», «Огорордник», «Женский журнал для тех, кто хочет жить счастливо», «Огородник», «Квіти України», зачитують газети «Бульвар Гордона», «Здоров’я і довголіття», «Сімейна газета», «Тайны пришлого», «1000 секретов» та багато інших.

Попри всі інновації та технічні новинки, ключовим об'єктом для нас залишається книжка і читач.

Читачка жіночих романів Савчук Любов Володимирівна передала з домашньої бібліотеки 31 книгу

Хоча в лютому місяці днів небагато та для нас бібліотекарів що не дата то свято. Багата розмаїттям тематика наших заходів.

14 лютого, крім прекрасного почуття і католицького святого, вшановують ще й книги. Вже традиційно бібліотека отримувала подарунки і вітання від своїх читачів. Хто не знає, в календарі це Міжнародний день дарування книг. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Це все - дарунки від наших любих читачів

Друг бібліотеки, один з найактивніших дарувальників - Мандибура Світлана

15 лютого - «Вічна загадка любові», так називалась літературно-конкурсна програма, яку організували працівники Очаківської міської бібліотеки для десятикласників Очаківської ЗОШ № 2.  Ведучі (Миронюк Валентина і Солдатенко Олена) ознайомили учнів з історією свята, читали прекрасну лірику поетів середньовіччя Омар Хайяма, Франческо Петрарки. Звичайно, згадали твори про кохання український авторів: Володимира Сосюри «Так ніхто не кохав…», Григора Тютюнника «Зав'язь». Юнаки та дівчата виявили зацікавленість в обговорені питань: «Яку дівчину хлопці вважають привабливою?», «Якого хлопця дівчата вважають привабливим?». Перевагу десятикласники віддали позитивним людським якостям.

У світ романтизму і справжнього кохання поринуло юнацтво під час перегляду відеопрезентації «Найвідоміші історії кохання». Уважно слухали розповідь бібліотекаря про відомі на весь світ любовні історії літературних героїв: Ромео і Джульєтти, Тристана і Ізольди, Одіссея і Пенелопи, Орфея і Евридіки та знаменитих людей Наполеона і Жозефіни, Петрарки і Лаури, О.Пушкін і Н.Гончарової та інших.

На запитання «Кого привітали з днем Св. Валентина?», у залі був ліс піднятих рук

Гра Поетично-гумористичне признання в коханні

   

Слова однакові та емоції в дівчаток різні

Наприкінці романтичної зустрічі всі із задоволенням прийняли участь у веселих конкурсах, і як завжди, отримали солодощі від нашого спонсора і друга, депутата обласної ради Хасана Гемаєва.

19 лютого в читальній залі на літературну зустріч з краєзнавцем, письменником, жінкою-ерудитом Галиною Федорівною Крикун зібралися учасники народного хору «Ветеран» та вокального чоловічого вокального гурту «Соколи». Завідувач бібліотеки Ганна Біла ознайомила присутніх з літературною спадщиною місцевої письменниці – 11 книг у її творчому доробку. Присутні переглянули відеозаписи презентацій її творів і з задоволенням згадали і свої виступи в рамках переглянутих заходів.

Зустріч «Літературними стежками» з краєзнавцем та авторкою багатьох історичних книг Галиною Крикун

20 лютого в військово-історичному музеї ім.О.В.Суворова, за допомогою бібліотеки склався патріотичний діалог до Дня Героїв Небесної сотні

20 лютого в День Героїв Небесної Сотні завідувач бібліотеки Ганна Біла разом з старшим науковим співробітником Очаківського військово-історичного музею ім. О.Суворова Віхерком Федором Івановичем організувала для учнів 6-Акл. ЗОШ №2 патріотичний діалог «А сотня вже зустріла небеса». Федір Іванович згадав про події п’ятирічної давності на Майдані революції, Анна Вікторівна провела дітям огляд літератури «Сотня свята із синів України, варту небесну несе».

Із захватом присутні слухали розповіді очевидців тих тривожних подій Ніколаєвої Наталії та Коржової Світлани Іванівни. 

А сотня вже зустріла небеса

   

21 лютого в міській бібліотеці з нагоди Міжнародного дня рідної мови відбувся мовознавчий турнір «Нас єднає мова». За звання кращого знавця української мови змагалися учні 10 кл. ЗОШ №1. Клас був поділений на дві команди: «Мовознавці» і «Дивослово».  Перед турніром ведуча запропонувала учасникам скласти  адміністративну карту України. З цим завданням десятикласники  впорались дуже добре.  Виконуючи наступні завдання конкурсу, юнаки та дівчата демонстрували  свої знання не тільки з української мови, а й української літератури, історії, географії.

Учасники мовознавчого турніру «Мова єднає всіх»

Бібліотекар Олена Солдатенко, ведуча мовознавчого турніру

Граматичний конкурс в рамках мовознавчого турніру

Дружня робота членів команди «Мовознавці»

Згуртованість членів команди «Дивослово»

Найактивнішими серед учнів були Бєлоусов Дмитро, Гриб Мілана, Полякова Катерина, Гладченко Анастасія.

Відповіді  команд оцінювало компетентне журі: вчитель української мови і літератури Солов'ян Лариса Анатоліївна, вчитель зарубіжної літератури Чокова Ольга Сергіївна, вчитель англійської мови Дейнеко Олена Юріївна. 

В напруженій боротьбі з невеликою перевагою в кількості пів балу перемогла команда «Мовознавці». Команда – переможець була нагороджена грамотою, яку урочисто вручила завідувач міської бібліотеки Ганна Біла, а всі учасники турніру отримали солодощі.  

21 лютого бібліотека отримала посилку з м. Дрогобич Львівської обл. з двома книгами від автора Михаїла Гранда

Завідувач бібліотеки, Ганна Біла