Час нових вражень «Буду я природі другом»




13 листопада 2020 року до читальної зали міської бібліотеки на екологічну хвилинку завітали учні 2А Очаківської ЗОШ № 1 з класоводом Клімчук Світланою Гергієвною.

Для маленьких відвідувачів цей день став днем відкриттів і нових знайомств.

Від бібліотекаря Солдатенко Олени дітки дізналися, що таке бібліотека, книга, читацький формуляр, книжкова виставка та книгосховище Увагу маленьких гостей привернули до себе яскраво оформлені тематичні книжкові перегляди. Під час розповіді дітки дізналися значення слова бібліотека – бібліо - це книга, тека – означає сховище.

Наступним відкриттям для малечі стала зустріч з провідним фахівцем з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава». Форманюк Ірина Вікторівна повела діток стежинками Кінбурнської коси та Чорноморського узбережжя, познайомилаз її природою, мешканцями та правилами поводження у природно - заповідних парках.

Ірина Вікторівна акцентувала увагу малят на виставку дитячих робіт «Чому хвилюється Чорне море?». Слід відзначити, що серед дитячих витворів, найбільшу кількість у номінації «Від екологічного малюнку до еко листівки» склали роботи учнів 2А класу.

Від НПП «Білобережжя Святослава» Ірина Вікторівна, під палкі аплодисменти однокласників, вручила найкращим учасникам конкурсу заохочувальні призи. Відзнаки отримали: Ірина Грибонос, Максим Коржиневський, Ксенія Чуприна, Сімеон Ліморов, Тетяна Вербицька, Дар’я Тимошенко, Тимофій Чебан, Софія Витрикуш, Нікіта Ступаков, Олександр Деркач та Марк Окользін.

У тих, хто не отримав подаруночків та не приймав участі загорілися дитячі оченята і виникло бажання приймати участь у подальших конкурсах. І тут Ірина Вікторівна запропонувала малятам готуватися до акції «Годівничка». Не за горами холоди, і наші маленькі пернаті друзі з нетерпінням чекатимуть підтримки від таких малят як другокласники. Вже на зустрічі деякі з хлопчиків склали в думках проекти годівничок для синичок, про яких розповіла фахівець парку.

Бібліотекар Солдатенко Олена привернула увагу маленьких читачів новою саморобною яскраво-жовтою книжечкою казкою «Чому хвилюється море?» автор якої учениця 3Б класу Очаківської ЗОШ №2 Яна Мисяк. Настала тиша і полилася екологічна казка: «Жив на світі кіт Димок. У нього було дуже багато друзів…».

Після казки другокласники ринули оглядати виставку.

На завершення еко-заходу всі присутні сфотографувалися на добру згадку про нові враження та знайомство.

Запрошуємо всіх учасників конкурсу «Чому хвилюється Чорне море?» відвідати виставку, взяти участь у екоосвітніх заходах та отримати заохочувальні призи від НПП «Білобережжя Святослава».

Ганна Біла,
завідувачка міської бібліотеки