Весняна музична веселка над Очаковом




Насправді, в цьому році дуже запізнилася до нас весна. У кінці березня іде сніг. Важко й згадати,  коли таке було? Але, як перші проліски у природі, радують нас своєю весняною посмішкою музичні дарунки наших дітей.

Дуже сподівалися юні музиканти вже весною виступати на справжній великій сцені. Але життя вносить свої корективи і через поширення епідемії коронавірусу прийшлось брати участь у конкурсах дистанційно. Добре, що і викладачі, і у учні та батьки набули вже неабиякий досвід з цього приводу. Але умови Третього Всеукраїнського конкурсу фортепіанного виконавства «LUDUS ROYALIS» були набагато складнішими, ніж на попередніх конкурсах. І всі учасники впоралися з більш складною програмою. Проходив він 3 березня на базі Миколаївського Національного педагогічного університету ім. В.Сухомлинського. Вперше за історію існування конкурсу в ньому брали участь викладачі. Перша премія була присуджена фортепіанному дуету «Ренесанс» (Робулець С.О., Швець О.О.) за виконання Першого концерту для фортепіано з оркестром Л.Бетховена та «Сніжинок» О. Цфасмана.

Другої премії були удостоєні учні 3 класу музичної школи міста Очакова класу викладача Робулець С.О. - Довгошиєнко Дар’я і Фомін Ілля.


Довгошиєнко Дар’я


Фомін Ілля


Довгошиєнко Дар’я

Фомін Ілля


Робулець С.О. з учнями-лауреатами

 
Робулець С.О. з учнями-лауреатами
 

Лауреатами Третьої премії стали Савич Ілана (4 клас) та Бояр Юлія (3 клас). Діти виконали дві різнохарактерні п’єси, одна з яких – обов’язково українського композитора.


Савич Ілана


Бояр Юлія


Савич Ілана

Бояр Юлія

Але географія конкурсів поширюється. Вперше учениця 4 класу Погосова Маргарита взяла участь у 18 Всеукраїнському конкурсі – фестивалі «Весняний зорепад», який проходив 6 березня  у м. Черкаси і стала лауреатом Першої премії! Поздоровляємо Маргариту та її завзятого викладача Логунову Ірину Костянтинівну з великою перемогою!

   

Дуже відповідальною для Очаківської музичної школи є щорічна участь у обласному конкурсі юних піаністів мистецьких шкіл м. Миколаїва та області. В цьому році честь школи захищали учень 8 класу Горбачов Олександр (викладач Домбровська В.А.) та учениця 6 класу Подолянчук Марія (викладач Логунова І.К.)


Горбачов Олександр


Подолянчук Марія

 
Подолянчук Марія
 

Поздоровляємо і викладачів, і учнів з неабиякими досягненнями: Горбачов О. посів 2 місце, а Подолянчук М. – 3 місце. Вони, навіть, не сподівалися на такі результати!


Домбровська В.А. з учнями-лауреатами

20 березня також у м. Миколаєві відбувся наш улюблений Третій Міжнародний фестиваль – конкурс мистецтв «Лиманські зорі», в якому приймали участь учні та студенти не тільки зі всіх куточків України, Молдови, Беларусі, а навіть, з Іспанії (Мадрід), Македонії (Бітола), Ізраїлю (Єрусалим), Польщі. Вперше у конкурсі взяла участь учениця 4 класу Очаківської музичної школи Зятковська Маїза (викладач Робулець С.О.), яка стала лауреатом 1 ступеню.


Зятковська Маїза

 
Зятковська Маїза
 

Як і учениця 7 класу Подолянчук Марія (лауреат 1 ступеню, викладач Логунова І.К.)  Маковійчук Вікторія - 5 клас (викладач Домбровська В.А.) стала лауреатом 2 ступеню, а Погосова Маргарита - 4 клас (викладач Логунова І.К.) – лауреатом 3 ступеню. Це вже справжня весняна різнокольорова веселка лауреатів! Поздоровляємо всіх учнів та викладачів з перемогою і бажаємо не зупинятися на досягнутому!


Маковійчук Вікторія

Учениця 5 класу Єргешева Олександра вже вдруге бере участь у конкурсі. На цей раз це Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Златограй» (м. Миколаїв).


Швець О.О. та Єргешева Олександра

 
Швець О.О. та Єргешева Олександра
 

Голуб Ангеліна вже закінчила фортепіанний відділ, але продовжує навчатись на відділі сольного співу (викладач Шеховцова Л.К.). В цьому році вона стала лауреатом 3 ступеню Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Мелодія моєї мрії» (м. Київ).

Слід додати, що не дивлячись на груднево-січневий лакдаун, учні впоралися з навчальною програмою, а викладачі провели святкові відкриті академконцерти для батьків. Також всі викладачі виступили з методичними доповідями та відкритими уроками.

Останній захід пройшов 23 березня, на якому Логунова І.К. представила цікаву доповідь з виступами її учнів «Розвиток технічних навичок на прикладі творів К. Олерської».

Викладачі та учні були у захваті від нестандартного підходу до розвитку техніки у молодших класах, а твори К.Олерської з оркестровим супроводом надихнули всіх на нові творчі злети.

Завідуюча фортепіанним відділом,
старший викладач Робулець С.О.