«Квітуча Україна» - враження від конкурсу. Спогади мами.




5-7 травня 2017 року у Київі відбувся XIV Міжнародний благодійний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Квітуча Україна» в рамках проекту «Безхмарне небо для дітей». Конкурс проводився за підтримки Міністерства культури України. Метою фестивалю була презентація творчих досягнень художніх колективів та солістів, створення здорового духу змагання між колективами та обдарованими особистостями, встановлення творчих контактів, обмін творчим досвідом. Конкурсні номінації фестивалю: інструментальний жанр, оригінальний жанр, театральний жанр, академічний та естрадний вокал, хореографія, декоративно-прикладне мистецтво. Учасники ділились на вікові категорії.

Від Очаківської музичної школи приймала участь у цьому конкурсі учениця 5-го класу Коняєва Діана, викладач Робулець С.О. У своїй віковій категорії в номінації «інструментальний жанр» Діана отримала 1-е місце. Вона виконувала композицію О.Білаша «Гуцульська писанка» та М.Скоріка «У народному стилі».

Фестиваль-конкурс проходив 3 дні, навкруги панувала атмосфера творчості, талантів, краси та позитивних емоцій. Перший день, коли виступала Діана, був дуже напружений. За кулісами під час підготовки можна було почути гарну музику у виконанні ансамблю бандуристів, неймовірний голос звичайних дівчат, які були поруч, побачити малесеньких гарненьких діточок, що виконували ансамблевий номер та багато незвичайних талантів. Учасники між собою знайомились, розмовляли про звичайні речі, їли бутерброди та цукерки. А коли бачили свого співрозмовника на сцені – були неймовірно здивовані його здібностям і талантом.

Учасники під’їжджали постійно з усіх куточків України та з-за кордону. Виступили всі, ніхто не залишився без уваги. Навіть, церемонію нагородження відклали, щоб дати змогу виступити всім конкурсантам.

Біля 19 години вечора усіх солістів та колективи запросили на сцену і почалась церемонія нагородження. Медалі, дипломи, подарунки вручала організатор, голова журі, Заслужена артистка України, лауреат багатьох Міжнародних конкурсів – Інесса Братущик, яка створила радісний неповторний настрій та об'єднала всіх учасників у одну велику сім'ю. Потім виступили члени журі від Болгарії та Грузії, які побажали творчого натхнення, успіхів усім учасникам та їх керівникам.

Наступного дня ми цілий день присвятили прогулянці по Києву, яку провела нам Діаніна сестричка, що проживає у столиці. Ми відвідали Києво-Печерську Лавру, прогулялись по Хрещатику, побачили Майдан, сфотографувалися у фан-зоні Євробачення біля консерваторії , університету ім.Т.Г.Шевченка, ботанічного саду та інших гарних історичних місцях. Увечері ми поїхали до Миколаєва, але, чесно кажучи, знову повернутися до Києва є велике бажання. Ця подорож ніколи не забудеться, завжди будуть спливати та згадуватися ті прекрасні моменти.

Коняєва Л.А.