Виставка екологічного малюнку «Захистимо дельфінів Чорного моря»




28 листопада у Очаківській міській бібліотеці відбулося відкриття виставки екологічного малюнку «Захистимо дельфінів Чорного моря».

На відкриття виставки були запрошені учасники конкурсу екологічного малюнку – учні початкових класів Очаківських загальноосвітніх шкіл: №1, №2, №4, разом з батьками та вчителями.

Відвідувачі заходу дізналися про яскраві факти з життя дельфінів та ще раз переконалися, що дельфіни є одними з найцікавіших тварин. Їх легко впізнати, вони дуже розумні. Дельфін – похідне від грецького слова «дельфос» - «брат». Про них складено багато легенд, але на жаль, навіть легенди і міфи не в змозі вберегти цих дивовижних створінь природи від безжального винищення - вони і далі гинуть у рибацьких тенетах, потерпають від забруднення середовища, виснаження кормових ресурсів та інфекцій. Не легка доля і у тварин котрі потрапили у неволю. У дельфінаріях на них заробляють кошти.

Аби привернути увагу до цих екологічних проблем, працівники національного природного парку «Білобережжя Святослава», регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», Очаківської міської бібліотеки та відділу освіти Очаківської міської ради оголосили конкурс малюнків та відібрали на виставку кращі роботи.

На дитячих малюнках дельфіни не самотні, вони живуть дружними зграями, плавають колами, мають почуття гумору, співчуття та дружби. Іноді вони плачуть «дельфінячими сльозами» та найчастіше заворожують нас своєю усмішкою.

Роботи учасників конкурсу оцінювало журі.

Біла Ганна Володимирівна – завідувач Очаківською міською бібліотекою;
Головня Людмила Андріївна – методист відділу освіти Очаківської міської ради;
Логунова Ганна Володимирівна – науковий співробітник Очаківського музею мариністичного живопису ім. Р.Г. Судковського;
Солдатенко Олена Миколаївна – бібліотекар Очаківської міської бібліотеки;
Тарабан Світлана Валентинівна – начальник відділу екоосвітньої роботи та рекреаційного благоустрою НПП «Білобережжя Святослава».

З 95 робіт учасників конкурсу, на виставку було відібрано 35. Це малюнки учнів початкових класів Очаківських загальноосвітніх шкіл та сільських шкіл: Василівської, Покровської, Кам’янської та Чорноморської загальноосвітніх шкіл.

Публікуємо результати конкурсу екологічного малюнку

У номінації «Кращий малюнок олівцем»

І місце Маргарита Погосова 1А клас ЗОШ №2
ІІ місце Данило Барагін 4 клас ЗОШ №1
ІІІ місце Анна Жосан 2 клас ЗОШ № 4

У номінації «Кращий малюнок фарбами»

І місце Олександра Авдєєнко 3 клас ЗОШ №4

ІІ місце поділили Полина Рудюк 4 клас ЗОШ №1та Ілля Бубич 3 клас ЗОШ №1
ІІІ місце отримали: Софія Патенко 2 клас ЗОШ №1, Кіра Шелест 3 клас ЗОШ №4, Алина Тонкогласенко 4 клас ЗОШ № 1 та Дар’я Фокіна 4 клас ЗОШ №4

У номінації «Краща аплікація» переможцями стали два учня (два перших місця)

Максим Руденко 2 клас ЗОШ №1

   


Артем Шкабров 3 А клас ЗОШ № 2

У номінації «Краща еколистівка»

І місце Анастасія Попова 3 клас ЗОШ №1
ІІ місце Даніїл Крошмар 4 клас ЗОШ №4

ІІІ місце поділили Артем Філіпенко 3 клас ЗОШ №1 та Руслан Швець 3А клас ЗОШ №2

Переможців конкурсу щиро привітала С.В. Тарабан - начальник відділу екоосвітньої роботи та рекреаційного благоустрою НПП «Білобережжя Святослава».

Яскравий буклет - путівник по НПП «Білобережжя Святослава» отримали всі присутні учасники виставки, а переможцям було вручено грамоти від дирекції парку.

Також на виставці були представлені роботи учасників минулорічного обласного конкурсу малюнків – учнів ЗОШ №4

А це роботи вихованців гуртку образотворчого та ужиткового мистецтва «Світ очима дітей» - учнів Василівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (керівник Карачевська Г.Е.).

Потрапили на виставку буклети «На захист Чорного моря», виконані учасниками конкурсу «Краю мій рідний!».

Учні сільських шкіл активно прийняли участь у конкурсі та показали гарні результати:

Кам’янська ЗОШ. У конкурсі взяло участь 26 учнів початкових класів. Учні 2 класу Єгор Кашпуренко та Олександра Данильцева, першокласник Нікіта Власюк перемогли у номінації «Краща аплікація». Журі також відзначило кращі малюнки - Андрія Грицевича, Дар’ї Степановій, Світлани Драй, Дениса Щесняка, Ігоря Захарія, Андрія Леонова, Анни Гладун та Артура Кирильчука.

Чорноморська ЗОШ. Переможці конкурса у номінації «Краща поробка»: І місце - Олексій Будєловський (9 років), ІІ місце - Єгор Вашестюк (9 років), ІІІ місце - Давид Григорців (9 років).

Покровська ЗОШ. Учні школи прийняли участь у шкільному конкурсі екологічного малюнку, у якому І місце отримав Костянтин Приладишев, ІІ місце – Єлизавета Книга, ІІІ – Анастасія Книга та Олександра Бородіна. Кращі аплікації зробили: Оксана Бородіна, Лев Кутіков, Юрій Красніков та Никіта Тимченко.

Маємо надію що цим заходом ми зробили ще один крок до спасіння дельфінів Чорного моря.

Координатор конкурсу І. Форманюк
– провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
а НПП «Білобережжя Святослава»