Варимо креветку. Чисто очаківська кухня




Як ми варимо креветку в домашніх умовах. Декілька правил від Олександра Громового

   

Правило номер один: коли миємо свіжу креветку у проточної воді, або коли вибираємо з каструлі вже зварену креветку, обов'язково вибіраємо за допомогою шумовки, щоб пісочок який там може бути залишався на дні.

Правило друге: коли варите креветку не шкодуйте солі, креветка любить сіль. Правило третє: після варки дуже бажано креветку швидко охолодити, простіш за все просто розсипати її тонким шаром по будь якої поверхні, наприклад на столі.

Тепер власне як варити: за допомогою друшляка промиту креветку позбавляємо зайвої вологи. Співвідношення креветка-вода щонайменьше один до одного. В кастрюлю з водою кидаємо жменю солі, доводимо до кипіння, висипаємо у киплячу воду креветку. Перемішуємо час від часу, поки не закипить. Після закипання зменьшуємо вогонь на мінімум, щоб ледве кипіло, помішуючи час від часу.

Можно додати за смаком будь які пряннощі або зелень. Після закипання варимо на маленькому вогні 5-7 хвілин, вибираємо щумовкою та охолоджуємо.

Ожолоджену кревету можна складати у холодильник або у морозилку. Треба мати на увазі, варену креветку можна зберігати у холодильнику максимум три доби, за умови дотримання температури -2+2 *С. Як що плануєте розтягнути на більший час, то краще зберігати у морозильнику.

Смачної вам креветки, холодного пива та гарного настрою!!!

Олександр Громовий
Газета «Очаківський тиждень» №109 от 05.07.2021г.