Акція «Від ялинки до ікринки» - 2018




У НПП «Білобережжя Святослава» підсумували результати І етапу акції «Від ялинки до ікринки»: у зборі ялинок взяли участь учні Очаківських загальноосвітніх шкіл – ЗОШ №1 та ЗОШ №2, а також учні Василівської ЗОШ, що розташована на Кінбурнській косі.

Завдяки учням, понад 150-ти «Новорічним ялинкам», було «подароване друге життя»: з них, під час майстер – класу, який провели працівники парку для учасників акції, були зроблені заготовки гнізд для нересту риби.

Лідерами по збору ялинок серед учнів очаківських шкіл сталі 12 учнів 8Б класу ЗОШ №2: це Анастасія та Анна Гуменюк, Єгор Власов, Микита Попков, Єлизавета Бабенко, Катерина Комлева, Владислав Бровко, Іван Яруш, Діана Коняєва, Марія Баутіна, Імран Гемаєв та Анна Миронюк. Вони зібрали понад 50 ялинок та отримали І місце!


Учасники акції ЗОШ №2

Серед учнів 6-х класів ЗОШ №2 багато ялинок зібрали: Карина Ярошевська, Олеся Ржицька Марія Байбародіна та Єгор Половий (6А клас), Анастасія Дубовікова та Єгор Бевзюк (6Б клас). Серед учнів 9 класу - Володимир Безлєпкін та Поліна Фоміна. Активними учасниками акції також сталі учні 11 класу: Руслан Кузін, Руслана Горбатюк, Катерина Харитонова та Аліна Васькова.

Серед учасників акції - учні ЗОШ №1: більше всіх ялинок зібрали учениці 9 класу Анастасія Гладченко та Мілана Гриб.


ЗОШ №1

 
ЗОШ №1
 


Акція ЗОШ №1

Завдяки учням – учасникам акції, деревця, вирощені працівниками Очаківського лісгоспу на Кінбурнській косі, яки радували нас в новорічні свята, зовсім скоро повернуться на рідну територію…але у вигляді гнізд для нересту риби. Така собі незвичайна конструкція гнізда з використанням «ялинки» дає можливість на соснових гілках, під час нересту, закріпитися багатьом ікринкам риби та зробити нерест максимально ефективним.


ЗОШ №2

Дякуємо всім учасникам акції, хто не викинув деревце на смітник, а доставив його на подвір’я школи. Ви не тільки зменшили кількість відходів у місті, а й «допомагаєте» поповнити та відновити поголів’я рибних запасів на Кінбурнській косі.


Збір ялинок (с. Василівка)


Учасники акції (Василівка)


Збір ялинок (с. Василівка)

Учасники акції (Василівка)

Допомагають поповнити та відновити поголів’я рибних запасів на Кінбурнській косі учні Василівської ЗОШ. Лідерами по збору ялинок визначені учні 6, 7 та 8 класів.


Переможці акції Василівської ЗОШ

Зовсім скоро, учні Василівської школи – члени шкільного міні-парку, разом з працівниками НПП «Білобережжя Святослава», приймуть активну участь у підготовці гнізд та їх встановленню у місцях нересту риби. (Фото з архіва)


Підготовка гнізд


Як встановлюють гнізда

Координатор акції В. Чаус –
начальник відділу науки НПП «Білобережжя Святослава»