Я Вибрала Долю Собі Сама… (Іщенко Т. В.)




Я Вибрала Долю Собі Сама…
І що зі мною не станеться
Претензій жодних у мене нема
До Долі - моєї обраниці…

Ці філософські рядки своєї улюбленої поетеси Ліни Костенко Тетяна Володимирівна Іщенко пригадує кожного разу, коли мова заходить про головну справу її життя — навчання підростаючого покоління. - Так починається відкритий лист-поздоровлення в соцмережі від педколективу очаківської школи №1  

Так, у кожного своя доля. Хтось нарікає на неї, хтось зневажає, а директор Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1 завжди дякує долі за все та цінує те, що має. Дякує за чудову родину; за прекрасних вчителів; за друзів та гарних людей, яких часто зустрічає; дякує за улюблену роботу, без якої не може уявити своє життя. Скажете «пафосно»? Та ні, це щиро, без лукавства.

Ищенко Т.В. Директор очаковской СШ№1

Ищенко Т.В. Директор очаковской СШ№1

Школа… Діти…Ці слова є частиною її життя, її існування. У них - думки, мрії, сподівання. Минуло багато років з того часу, як Тетяна Володимирівна вперше переступила поріг школи №1 з бажанням не просто працювати вчителем математики, а стати прикладом для своїх учнів, не просто вчити, а запалити в кожній дитині вогник до знань, не просто виховувати, а бути дітям другом. А цієї осені вже в 30-й раз вона розпочала навчальний рік як директор школи. Термін чималий… З чого все почалось? З мрії! І мріяла молодий директор про успішну школу, школу, яка б крокувала в ногу з часом, не зупинялася на досягнутому та була затишною домівкою для своїх учнів.

В 1986 році директор школи Віра Дмитрівна Мокшина залишила школу з сильними вчителями-професіоналами та традиціями. Але в на той час школа скромно жила своїм життям і мало хто уявляв, скільки гарного робили учні та вчителі. Середня школа №1 не була дуже привабливою для успішних батьків і учнів. Слід було розв’язати непросту задачу: зробити школу конкурентоспроможною. Так і народилася ідея формули успіху школи, яка з часом удосконалювалася та прийняла форму «Традиції + Інновації = Успішна школа». Тетяна Володимирівна знала, що гарну школу не можна створити самотужки. На її думку, успішна школа — це не результат, а процес, і цей процес — спільна праця команди однодумців-вчителів, які підтримають, зрозуміють, підкажуть і допоможуть. Доля подарувала талановитому керівнику зустріч зі справжніми професіоналами вчительської справи.

Сьогодні серед колег Іщенко Т.В. немає байдужих і нецікавих людей. Вона любить мати справу з креативними, перспективними, творчими людьми людьми. Поважає сумлінність і працьовитість, доброзичливість і щирість, довіру і любов до учнів, батьків і колег. Саме завдяки високим людським якостям, організаторським здібностям, творчим досягненням, педагогічному досвіду Заслужений працівник освіти Тетяна Володимирівна Іщенко — успішний директор. А вміння підтримати, вислухати, підказати, похвалити або коректно вказати на прорахунки — це ті риси, які роблять її,сучасного керівника, ще й гідною людиною, підносять авторитет не лише серед підлеглих, але й серед учнів і їхніх батьків. І це все надає сил і впевненості,що все задумане,здійсниться, що рідна школа буде й далі зводитися «по цеглинці» руками вчителів, учнів і батьків, створюючи атмосферу успіху та творчості.

Тетяна Володимирівна - щаслива людина, сильна жінка з невичерпною енергією, відкрите серце якої дарує людям тепло спілкування та надію на краще. Тож, шановний наш директоре, дозвольте вивести ще одну дуже важливу формулу педагогічної діяльності «Успішний директор — успішна школа» та побажати Вам здоров’я, щастя, натхнення, миру та добра.

Педколектив Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1