Місячник з благоустрою? - Ні! Не чули




Шановні мешканці міста, громадські організації, керівники підприємств всіх форм власності та приватні підприємці!

Закликаємо всіх небайдужих земляків активніше долучитись до участі у проведенні місячника озеленення, прибирання та благоустрою до 15 квітня!

Нагадуємо, що недотримання підприємцями та керівниками установ Правил благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність. Відповідно до Правил благоустрою на території нашого міста «Обов’язки підприємств, установ та організацій у сфері благоустрою населених пунктів міської ради» підприємці зобов’язанні «утримувати в належному стані території, надані їм в установленому законодавством порядку та прилеглу територію (прибирати, очищати від бруду, снігу в зимову пору року, здійснювати посипання під час ожеледиці)».

З огляду на теперішні погодні умови, потрібно активно боротися з наслідками зимової пори року.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу.

Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ. Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності як попередження.

Порушеннями правил благоустрою вважаються:

  • несвоєчасне вивезення матеріалів, будівельних відходів та сміття від розбирання будівель та споруд;
  • викидання через вікна, з балконів будівельних відходів та сміття;
  • захаращення та несвоєчасне прибирання території від побутового, будівельного сміття та відходів виробництва, снігу, криги, піску, скошеної трави, листя, деревини, гілля, винесення транспортними засобами на дорогу ґрунту, піску чи інших залишків будматеріалів, мийка автомобілів у не відведених місцях;
  • несвоєчасне прибирання пляжів, берегової смуги водоймищ;
  • спалювання листя, трави, бур'яну, гілля, деревини, відходів виробництва, побутового сміття в межах міста;
  • несвоєчасне усунення порослі з будівель, споруд;
  • несвоєчасне знищення бур'янів та об'єктів рослинного карантину на прилеглих та закріплених територіях;
  • несвоєчасне зрізання та вивезення сухих гілок, дерев, викорчування пнів та їх вивезення;
  • складання на прибудинкових територіях будівельних відходів та сміття, товару та вільної тари;
  • відсутність договору на вивіз сміття;
  • порушення вимог при розміщенні архітектурних малих форм, рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою та об'єктів зовнішньої реклами;
  • розклеювання оголошень у не відведених для цього місцях.

За ці та інші порушення передбачається накладання штрафів у розмірі від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для юридичних осіб.

Просимо усіх мешканців, керівників підприємств, установ та організацій селища повторно ознайомитись з Правилами благоустрою тих територій, за які ви несете відповідальність,
та дотримуватись цих Правил.

Благоустрій - це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту. Кожен з нас може зробити свій посильний внесок у спільну благородну справу, оскільки чистота міста, його вулиць, дворів і будинків залежить від усіх нас. Будьмо ж дбайливими господарями - за доброю традицією з приходом весни наведемо лад у нашому спільному домі. Об’єднання зусиль всіх небайдужих мешканців на благо рідного міста має стати чудовим прикладом дбайливого ставлення до своєї Батьківщини.

Газета «Очаків» №15 від 4.04.2019 р.

Велика подяка Тетяні Гуржій за організацію прибирання  території міських пляжів, склони 15 батареї, Алеї Казок та прилеглих круч