Пізнаємо Європу разом




День Європи відзначають Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом 9 травня, Україна вирішила відзначати цей день нефіксовано, та запровадила його ознаменування, щороку, у третю суботу травня. Вперше День Європи в Україні відзначали у 2003 році, згідно з Указом президента. Для нашої держави це День-нагадування, День-символ, як для країни, котра прагне стати повноправною частиною європейської спільноти і має на це всі права. 2021 року День Європи в Україні припадає на суботу 15 травня. Очаківська міська бібліотека, як завжди, не залишилася поза межами цікавої події.

Напередодні свята, 14 травня, працівники бібліотеки підготували цікаву інформацію та представили її під час бібліотечного круїзу «Привіт Європо!» учням 8-Б кл. Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1

   

Бібліотекар Олена Солдатенко розкрила восьмикласникам цікаву інформацію про країни Європи, їх визначні місця, історію виникнення Європейського Союзу та Дня Європи, ознайомили з європейськими цінностями та традиціями, говорили про символи ЄС, європейську валюту та ін.


бібліотекар Олена Солдатенко розкрила дітям цікаву інформацію про країни Європи

Ми, українці, є часточкою Європи, ми географічно являємося її центральною точкою. Українське містечко Рахів офіційно вважається географічним центром Європи. Україна є найбільшою європейською державою, вся територія якої географічно знаходиться в Європі. До речі, Україна, єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. У День Європи українці відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.


Ми, українці, є часточкою Європи, ми географічно являємося її центральною точкою.

Завідувачка бібліотеки Ганна Біла представила дітям відеоролик – круїз визначними місцями Європи, діти дізналися цікаві факти про країни Європейського Союзу, познайомилися з культурою європейських країн, адже Україна - це держава європейських цінностей, і наша молодь має знати і поважати традиції та культуру інших країн. Потім, коротенько ознайомила з літературою, представленою на перегляді «Привіт Європо!». Завдяки цій літературі, діти мали змогу поповнити свої знання про Європейський Союз, його історію, сучасність, європейські цінності, принципи та можливості які надає ЄС українцям плануючи в майбутньому відвідати країни Європи або жити, працювати і навчатись там.


Ганна Біла коротенько ознайомила учнів  з літературою, представленою на перегляді «Привіт Європо!». dthn

 
Ганна Біла коротенько ознайомила учнів  з літературою, представленою на перегляді «Привіт Європо!». dthn
 

Бібліотечний круїз продовжила міні - подорож вікторина, з представлених Оленою Миколаївною фотокарток визначних місць Європи, діти впізнали все: Біг-Бен, Бранденбурзькі ворота, Акрополь, Пізанську та Ейфелеву вежі,  Стоунхендж, Колізей та ін. Всі отримати по-справжньому незабутні враження.


Бібліотечний круїз продовжила міні - подорож вікторина

Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. Продовжується невпинний рух історії, попереду ще багато цікавого.

Україно і українці – з Днем Європи!


Україно і українці – з Днем Європи

 
Україно і українці – з Днем Європи
 

 

Завідувачка Очаківської міської бібліотеки Ганна Біла.