Заборона на лов камбали-глоси




Наказом Чорноморського рибоохоронного патруля від 11.02.2019р. №30 «Про встановлення державної нерестової заборони на лов камбали-глоси в Чорному морі та Причорноморських лиманах в зоні контрою Чорноморського рибоохоронного патруля у 2019 році» з 15 лютого по 30 квітня 2019 року включно встановлено державну заборону на промисловий та любительський лов камбали-глоси на період її нересту у підконтрольних Чорноморському рибоохоронному патрулю північно-західній частині Чорного моря та Причорноморських лиманах.

Під час заборони особини цього виду, які були приловлені в інші знаряддя лову, повинні випускатись в водні об’єкти незалежно від їх життєздатності.

Чорноморський рибоохоронний патруль нагадує особам, які порушать Правила любительського та спортивного рибальства крім штрафу згідно ч.4 ст. 85 КЗУпАП повинні будуть сплатити також і збитки, нанесенні державі за незаконне добування водних біоресурсів.

За кожну незаконно добуту рибину збиток складає 850-00 грн, а якщо порушення скоєне в природно-заповідному фонді збиток складає 1504-00грн. за один екземпляр.

Якщо Ви стали свідками браконьєрства прохання терміново повідомляти за номерами телефонної « горячої лінії» Чорноморського рибоохоронного патруля» 0985696437 та 0681632673.

Закликаємо всіх рибалок-промисловиків, рибалок-любителів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів.

Чорноморський рибоохоронний патруль