Більше уваги водному спорту




Територія нашого району з трьох боків оточена водою. Праця багатьох трудящих безпосередньо зв’язана з роботою на воді. Це працівники морського і рибного портів, риболовецьких колгоспів. Ось чому водний спорт повинен бути найбільше поширеним серед молоді Очаківщини.

Факти, однак, показують, що цій справі у нас приділяється дуже мало уваги. Наприклад, в спортивних колективах зовсім немає шлюпок, на яких спортсмені могли б вчитись греблі, а також водити судна під парусами. Відсутні навіть байдарки-цей легкий і дешевий інвентар, які сміливо могли б зробити спортсмени на своїх підприємствах. Під силу це й артілі імені Ватутіна, де є свої деревообробні цехи.

Відомо й те, що в місті відсутня прокатна станція, де можна було б взяти шлюпку або байдарку на деякий час за невелику плату.

Ще більше можливостей є у спортсменів міста і багатьох сіл займатися грою в водне поло, плаванням. Але й тут не все гаразд. Якщо секції плавання й є в деяких колективах, то водним полом зовсім не умовах могла б займатися значна кількість спортсменів.

В нашому місті є рятувальна станція, де працює 6 досвідчених моряків, які мають спеціальну підготовку. Вони та багато працівників, які зв’язані з роботою на морі, могли б також при правильній організації роботи  районної ради союзу спортивних товариств (голова т. Буняченко) подати низовим колективам значну допомогу в підготовці громадських інструкторів по водному спорту.

Що стосується створення матеріальної бази, та у вирішенні цього питання можна дещо зробити тепер з допомогою профспілок.

Нам здається, що фізкультурникам в цій справі нададуть належну допомогу місцеві, радянські, партійні та комсомольські організації, які повинні очолити роботу по фізичному вихованню трудящихся.

А.Дмитров
Газета «Чорноморська зірка»  1960 р.
Газета «Очаківський тиждень» №99 от 22.06.2020 г.