Очаків. Плани 1972 р.




В 1971 г. в Очакові проведені великі роботи по благоустрою, озелененню та поліпшенню санітарного стану міста. Завершені роботи по благоустрою парку імені Суворова, багато зроблено і для впорядкування вулиць міста.

До 11 метрів завширшки стала вулиця Чижикова, вимощені підходи до всіх пам’ятників, прокладено тротуарні плитки в місцях масового відпочинку громадян.

За 1971 р. в місті прокладено понад 20 тисяч квадратних метрів асфальту, 4.5 тисячі квадратних метрів тротуарних плит, засаджено понад 6000 тисяч дерев, 7000 чагарників, 1200 кущів троянд. Розпочато роботи по благоустрою вулиці Кости Хетагурова і спуску на міський пляж. В місті збудовано першу секцію квіткової оранжереї. Безперервно ведуться роботи й по збільшенню житлового фонду й бази відпочинку.

Однак розширення бази відпочинку, благоустрою зобов’язовують міську раду, керівників підприємств, працівників сфери обслуговування брати більш активну участь у вирішенні питань поліпшення роботи міського транспорту, зв’язку, комунально-побутових підприємств, підвищення темпів будівництва житлового фонду тощо.

У 1972 році в нашому місті буде зроблено немало. Будуть освітлені і благоустроєні вулиці імені 8-го Березня, Юрасова, Кости Хетагурова, а також спуск на міський пляж.

1 травня 1972 р. будуть закінчені роботи по розширенню вулиці Чижикова, а в парках, скверах і на газонах висаджені троянди, квіти, чагарники.

В 1972 р. на вулиці 8 Березня закінчується будівництво 56-квартирного будинку з гастрономом, житлові будинки на вулицях Степній, Першотравневій та ін.  Стануть до ладу нові промислові об’єкти: майстерні «Сільгосптехніки», перша черга промкомбінату, маслозавод, санепідемстанція і міська друкарня.

В другому році п’ятирічки розпочнеться будівництво телевізійного ательє, автозаправної станції, готелю на 100 місць, торговельного комплексу, куди увійдуть гастроном, їдальня на 200 посадочних місць, кафетерій, ресторан на 100 місць. Розпочнеться також будівництво 100-квартирного житлового будинку для працівників бази відпочинку, гуртожитку для робітників ПМК-196 і дільниці старшого виконавця робіт.

Дев’ята п’ятирічка докорінно змінить зовнішній вигляд міста. Воно впорядковуватиметься, розширятиметься в ньому база відпочинку. У цьому зв’язку 1972 р. вимагатиме рішучих заходів для усунення недоліків в роботі всіх підприємств, організацій і закладів міста.

Газета «Чорноморська зірка» 1972 р.

подг. Сергей Кузнец
Газета «Очаківський тиждень» №109 от 05.07.2021