Роз’яснювальна бесіда з рибалками-любителями




Любительське рибальство – засіб відпочинку багатьох людей. З кожним роком чисельність рибалок-любителів зростає.

З метою попередження порушень Правил рибальства рибалками-любителями та з налагодження зв’язків з громадськістю співробітники Чорноморського рибоохоронного патруля 19 квітня 2019 року провели зустріч з рибалками-любителями в місцях найбільш улюблених для любительського рибальства.

Рибоохоронці нагадали рибалкам про основні положення Правил любительського та спортивного рибальства. Особливу увагу було приділена обмеженням щодо

  • дозволених добових норм вилову (риби-3 кг.; мідії - 5 кг.; рапана-10 шт.; креветки-1 кг.;),
  • дозволена кількість знарядь лову та їх оснащення (на водоймах загального користування – з берега або з човна вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, а під час нерестової заборони може бути дозволено органами рибоохорони на спеціально визначених дільницях водойм однією поплавковою або донною вудкою із один гачок і спінінгом з берега);
  • заборонені для любительського лову види риб та безхребетні (дельфіни, всі осетрові та їх гібриди, камбала-калкан та інші види)
  • та мінімальний розмір риб та безхребетних, дозволених до вилову рибалками-любителями (бичок – 11 см.; кефаль — 20 см.; кефаль-пеленгас-38 см.; оселедець-17 см.; пузанок-11 см.; ставрида-10 см.; тарань-18 см.; мідія-5 см.).

За порушення Правил любительського і спортивного рибальства може бути накладено штраф у розмірі від 34грн. до 170грн., за грубе порушення Правил – від 340 до 680 грн. та притягнення до кримінальної відповідальності.

Державні інспектори Чорноморського рибного патруля роздали рибалкам-любителям довідник рибалки в яких роз’яснюється основні пункти Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення фактів браконьєрства рибалкам запропоновано негайно звертатись на «Гарячу лінію» Чорноморського рибного патруля за номером 0985866437; 0681632673.

Рибалки-любителі подякували рибоохоронцям за надані роз’яснення щодо любительського рибальства.

Чорноморський рибний патруль