День знань стартував в міській бібліотеці




До Дня знань в читальній залі зони обслуговування дітей міської бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Я люблю свою країну».

1 вересня до книгозбірні завітали шестикласники Очаківської ЗОСШ-інтернату з класним керівником Передерою Ларисою Вікторівною. Бібліотекарі Солдатенко Олена та Миронюк Валентина підготували для школярів патріотичну годину – урок «Розкажемо Європі про себе», під час якої познайомили присутніх з літературою представленою на виставці, з цікавими матеріалами про Україну, як одну з найбільших держав Європи. Діти прослухали інформацію про унікальне об’єднання 28 країн Європи – Європейський союз. Бібліотекарі створили читачам чудовий настрій, а взамін отримали позитивні емоції та вдячність відвідувачів.


Всі уважно слухали розповідь бібліотекара про Європу, Україну і нашу маленьку батьківщину — Очаків

3 вересня до бібліотеки знову завітали маленькі гості-читачі – учні 3-го класу Очаківської ЗОШ №1 з класоводом Шут Оленою Іванівною. Перший урок в День знань під назвою «Я люблю свою країну» був незвичайним, він не стосувався жодного з предметів, не виставлялися оцінки, не давалося домашнє завдання. Це був урок державності, спілкування, цікавинок і ерудиції.


Перший урок для 31-го третьокласника ЗОШ №1 був незвичайним

Завідувач бібліотеки Ганна Біла привітала третьокласників і вчителя з початком нового навчального року. Побажала щоб цей рік був радісним, приніс учням гарні досягнення в навчанні, високі оцінки, легкі контрольні, цікаві уроки і вірних друзів.


Будьмо гордими, що ми - українці!...

Далі була розповідь про нашу неймовірну Рідну Україну. Діти активно включилися в діалог, відповідали на запитання, доповнювали розповідь своїми знаннями про Україну і Європу. Згадали про першу у світі Конституцію оголошену українським політичним і громадським діячом, гетьманом Запорізького війська Пилипом Орликом, про місце української мови серед мов світу, про досягнення держави в літакобудуванні, про Олешківську пустелю – одну з найбільших пустель Європи, яка знаходиться в Цюрупінському районі Херсонщини, про найдовший традиційний для жителів українських Карпат духовий інструмент – трембіту, довжина якого сягає 8 метрів, а звуки її чутні в горах більш ніж за 10 км., і ще багато-багато чого нового невідомого, неймовірного. Розповідь Ганни Вікторівни школярі активно доповнювали своїми власними думками і знаннями. Вразило те, що відповіді та роздуми наших маленьких читачів показали, що діти мають європейське мислення, у них формується новий європейський світогляд.


Патріотична година-урок Розкажемо Європі про себе


Третьокласник Григоревський Олександр - ерудит, знавець не лише історії країни а й всього Всесвіту

Бібліотекар Олена Солдатенко продовжила урок розповіддю про символи України, доповнила цікавими фактами, інформацією про нашу маленьку Батьківщину - Очаків. Всі разом складали колективного вірша про Вітчизну зі щирих і теплих слів. Ознайомилися з новими книгами про історію, культуру і сьогодення держави, на завершення присутні переглянули яскравий музичний відеоролик на тему уроку.


Зустріч шестикласників з бібліотекарами була цікавою, урочистою як і сам День знань


Тетьокласниці Паско Анастасія і Чернєєва Аліна побажали сфотографуватися з книгами які їм сподобалися

Новий навчальний 2018 рік розпочався в бібліотеці на гарній ноті, сподіваємося, що кожен подальший день і для бібліотекарів, і для читачів буде таким же мажорним, а читання книг збагачуватиме їх життя, робитиме його більш наповненим, допомагатиме пізнавати цей чудовий світ.

03.09.2018 р.
Очаківська міська бібліотека