Військова служба – найпрестижніша професія сьогодення




Останніми роками з’являється все більше бажаючих вступити до лав Збройних Сил України. Чи не головним чинником цього є гідна зарплата у порівнянні з іншими видами діяльності. Та попри великі ризики і загрози життю та здоров’ю, це не тільки не відбиває бажання служити на благо країни, а й навпаки – молоде покоління зараз замислюється над усіма перевагами та все частіше обирає саме військову службу як майбутню професію, тим більше, що зараз не кожна родина може дозволити собі навчати дитину у вищому закладі.

На сьогодні в Україні діє воєнний стан, і знати, що це таке, має кожен громадянин, навіть школярі, тим паче майбутні випускники, які вже починають замислюватися над вибором майбутньої професії.

В чому переваги та які є перспективи у проходженні військової служби за контрактом, а також у вступі до вищих військових навчальних закладів, розповіли одинадцятикласникам шкіл міста Очаків представники військових частин на чолі з військовим комісаром, полковником Г.П. Леурдою.

Учні дізналися про умови проходження служби за контрактом у кожній військовій частині окремо, якими є види діяльності кожної з них. Подивилися відеопрезентацію про навчання військових, дізналися, які є переваги та недоліки несення військової служби, які вони можуть отримати професії та звання, і головне, - це те, що держава гарантує для них безкоштовне навчання у вишах та достойну зарплатню. Розповіли майбутнім випускникам і про правила вступу та навели перелік вищих військових навчальних закладів.

При призові на військову службу за контрактом зараз є все необхідне матеріальне забезпечення особового складу: це і повний соцпакет, виплата матеріальної допомоги на оздоровлення, забезпечення спорядженням, формою, житлом, значно покращилося харчування за останні роки, декретні відпустки та інше. До речі, з кожним роком все більше до лав армії приходять працювати жінки, і несуть вони свою службу нарівні з чоловіками, виконуючи усі бойові завдання.

Перед юнаками постає вибір: піти на військову службу, де можна отримувати одразу гарну заробітну плату та безкоштовно вивчитися і мати професію, чи обрати інший навчальний заклад за покликанням.

Варто зауважити, що одним із величезних плюсів в армії є змога рано піти на пенсію (у 40-45 років), а також повне забезпечення усім необхідним. Але є й вагомі мінуси – можливо доведеться переїжджати з місця на місце, є велика ймовірність отримати поранення чи каліцтво.

Бути військовим – дуже почесно, особливо зараз під час воєнного стану. Але на кожній службі є також і свої вимоги: потрібно добре вчитися, гарно рахувати, наприклад, мати задовільний фізичний стан здоров’я, витривалість та бути відповідальним до виконання поставлених завдань. Тому не кожен бажаючий зможе долучитися до лав Збройних Сил України.

На завершення інформаційно-роз’яснювального заходу Очаківський райвійськкомат вирішив відзначити тих фахівців, які протягом року надавали допомогу щодо патріотичного виховання юнаків та дівчат випускних класів, брали активну участь у проведенні зборів, всебічній організації допомоги в проведенні призову на строкову військову службу. Грамотами військового комісара за сумлінну працю, активну участь у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання та з нагоди професійного свята - Дня Збройних Сил України нагороджено: вчителів з Захисту Вітчизни Очаківської ЗОШ №2 Бичкова Олексія Олексійовича, Очаківської ЗОШ №4 Череватенка Олега Дмитровича, Очаківської ЗОШ №1 Суворова Олександра Івановича та начальника відділу освіти Очаківської міської ради Голян Людмилу Анатоліївну.

Н.Пишук
Фото Очаківський РВК