Генеалогічне дерево родини Судковських




В жовтні місяці цього року Очаківським музеєм мариністичного живопису ім. Р.Г.Судковського був виданий буклет «Родина Судковських. Генеалогічне дерево», в якому вперше був опублікований родовід нашого видатного земляка.

Буклет вийшов обмеженим тиражом за власні кошти наукових співробітників музею та викликав широку зацікавленість серед шанувальників творчості академіка живопису Р.Г.Судковського і, особливо, його нащадків. Після ознайомлення з генеалогічним деревом, надійшли деякі доповнення до нього, і більш того, народилося ще одне молоде «листячко» на могутньому дереві роду Судковських. Звісно враховуючи всі ці обставини, також заручившись підтримкою депутата очаківської міської ради Гай Геннадія Ярославовича, буклет з родовим деревом Судковських був видано повторно значно більшим тиражом.

Родове дерево є результатом багаторічної праці музейників, досліджень, особистого спілкування з родичами художника. Воно складається зі 129 персон, охоплює 8 поколінь. Це справжня книга життя 23 родів, їх історія, що бере початок у 18 столітті в родині отця Діонісія, одного з перших православних священників, які оселилися на колишніх турецьких землях. 23 прізвища, що складаються з представників різних національностей – французів, італійців, німців, росіян, євреїв, поляків, які проживали в Російській імперії, СРСР, Болгарії, Бельгії, Аргентині, та зараз живуть в Італії, Франції, Канаді, Україні, Росії, Ізраїлі, Фінляндії.

Придбати буклет «Родина Судковських. Генеалогічне дерево» можна в Очаківському музеї мариністичного живопису ім. Р.Г.Судковського.

Лариса Сінкевич,
лектор-екскурсовод музею