В «Білобережжя Святослава» пробігли по слідах Ахілла




Кінбурнська коса – це місце сповнене міфами, легендами, оповіданнями, які дуже тісно сплелися поміж собою.

Можливо, саме тут відбулася грандіозна морська битва, в якій переміг Ахілл і на честь перемоги влаштував змагання по бігу «Ахіллів біг»!?

В данину нашому минулому, вже шість років поспіль національний природний парк «Білобережжя Святослава» (Миколаївська область), за підтримки Миколаївського клубу любителів бігу, проводять на рекреаційній дільниці «Кінбурнська стрілка» еколого – спортивне свято «Ахіллів забіг».

Із року в рік «Ахіллів забіг» збирає у себе все більше і більше учасників і гостей: серед них представники влади, громадськості, працівники культури та освіти, місцеві жителі та відвідувачі парку.
На цьогорічній «Ахиллів забіг» завітали діти учасників АТО з літнього табору «Морська застава», представники Миколаївської облдержадміністрації, Асоціації лідерів туристичного бізнесу Миколаївщини, члени молодіжної громадської організації «Джерело», дзюдоїсти Очаківської ДЮСШ.


Дитячий табір «Морська застава»

Почесними гостями заходу були відомі пасічники Очаківщини, які презентували учасникам свята власну продукцію.

Загалом змагалися більш 80 учасників – серед них професіонали, школярі, малюки та звичайні любителі бігу, але для всіх них - відстань до омріяної перемоги була однакова – 1800 метрів. Звісно, у діточок забіг був значно коротшим – 500 м. Та кожен свою відстань пройшов гідно.


Юні бігуни

 
Юні бігуни
 

Майстер спорту України та призер чемпіонату Європи Іван Гринік разом з директорм НПП «Білобережжя Святослава» Юрієм Козловським нагороджували переможців дипломами, медалями, дубовими віночками та медовими смаколиками.


Для наймолодших учасників - медові смаколики

Усім дуже сподобалися виступи місцевих артистів - колективу естрадного танцю «Нова галактика» Очаківського міського відділу культури під керівництвом Віри Глушкової, літнього дитячого табору «Морська застава», показові виступи дзюдоїстів, пісні у виконані Наталії Чудної. І, звичайно ж, всі спробували справжній рибний бануш та медові смаколики, а від постійних спонсорів свята (Бутка С.В. та Черниша М.І) – холодний квас та морозиво.

Ведучі заходу, працівники парку, - Ірина Лахтіонова та Дмитро Євдокимов, розповідали про славне минуле Білобережжя, про народи, що жили на цієї вразливій землі і вважали її священною та залишили нам її практично в первозданному вигляді і тому закликали берегти землю предків.


Юні переможці забігу


Жінки-призери забігу


Біля вівтаря Ахілла переможці забігу

Традиція берегти природу, знати та поважати її – дуже важлива складова, що має підвищити рівень екологічної свідомості учасників заходу та їх відповідального ставлення до природоохоронних ініціатив НПП «Білобережжя Святослава». З цією метою працівники парку зробили інформаційні стенди, розробили новий буклет «Запрошуємо до НПП Білобережжя Святослава» та подарували його учасникам та гостям свята.

Тарабан Світлана,
начальник відділу екоосвітньої роботи
та рекреаційного благоустрою НПП «Білобережжя Святослава»