Екологічний флешмоб в Очакові




18 квітня в Україні відзначають Всеукраїнський День довкілля та проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

Учні 2-Б класу Очаківської загальноосвітньої школи №1 під керівництвом вчительки Олени Єгурнової на протязі навчального року вчилися правильно сортувати сміття, а під час карантину діти разом з батьками із задоволенням взяли участь у віртуальному заході до Дня довкілля «Друге життя для сміття». Чудові оригінальні поробки були виготовлені учасниками флешмобу. Серед найактивніших учасників 2 Б:

Олеся Погадаєва

   

Поліна Шутєєва

Кирило Цехмайструк

   

Микола Сербу

   

Артем Родигін. Композиція з пластикових ложек

   

А ще діти продемонстрували, що вміють піклуватися про навколишнє середовище. Учениця 2-Б класу Діана Байдак разом із сім'єю прибирали від сміття прибудинкову територію.

Діана Байдак

Учні 3А класу Очаківської ЗОШ №1, разом з вчителькою Риммою Усік, активно підтримують ідею «другого життя для сміття». Учасники флешмобу, тримаючи в руках відпрацьовані речі, мали змогу вирішувати їх долю, щоб зрозуміти, що людина може як забруднити все навколо так і вплинути на те, щоб світ став чистішим. Серед найактивніших учасників 3А класу:

Яна Папук

Анатолій Татаренко

   

Анастасія Анісімова

   

Мілана Джеймс

   

Анастасія Оніщенко

   

Владислав Бадіка

   

Веніамін Федорченко

   

Учасники еколого-освітнього флешмобу, присвяченому Дню Довкілля, ще раз довели, що вторинне використання відпрацьованих відходів може стати корисним і цікавим.

Фахівці з екоосвіти природно-заповідних об’єктів: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса» дякують учасникам екологічного флешмобу, їх батькам та вчителям за активну участь у заходах та запрошують громадян не бути байдужими до проблем довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю папірця до величезних сміттєзвалищ, від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісополос. Адже це наша країна і нам із вами у ній жити, а чи буде у ній чисто і затишно залежить від кожного з нас.

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»