На зустріч із юністю




Довга дорога людини нелегка і мінлива. Та всім неодмінно світитиме далеким вогником – дитинство і юність.  Дев’ятий клас – це перехрестя, тому потрібно зупинитися і подумати, щоб правильно зробити свій вибір, бо перед молодими людьми -  передчуття зустрічі з невідомим поки-що майбутнім. Вони можуть продовжити навчання у стінах рідної школи  або спробувати вступити до коледжів, ліцеїв, училищ. Шестеро випускників 9 класу роблять  крок за поріг школи, щоб стати самостійнішими  і отримати освіту в середніх навчальних закладах  м. Миколаєва та  Києва.

09 червня 2016 року дев’ятикласники Очаківської ЗОШ  одержали перший у своєму житті документ – свідоцтво про базову середню освіту. Холодна Наталія, Козловський Артур, Олєйнікова Валерія, Гогіна Дар’я отримали свідоцтва з відзнакою, а Громовий Михайло нагороджений Почесною грамотою  за високі  досягнення у навчанні, творчий підхід та вміння критично мислити.

Діти згадали, як  у 2001 року вперше прийшли до школи. Скільки запитань сипалось тоді на голову їх першої вчительки  Клімчук С. Г..І з кожним роком підйом ставав крутішим, предмети важчими, але з кожним уроком, все менше пітьми, а більше світла! Учні дякували вчителям за науку, за добре слово, за те, що вони навчили їх працювати, мислити, розуміти добро і зло.

Теплі слова вдячності прозвучали й для найдорожчих у світі – для батьків, які пишаються досягненнями своїх дітей та хвилюються за їх майбутнє і завжди підтримують.

В кінці свята всі дев’ятикласники взялися за руки, щоб відчути тепло рук однокласників, які не раз виручали протягом навчання у школі.  До них приєднались батьки, щоб вони запам’ятали тепло батьківських і материнських рук, а потім і вчителі, щоб не забували тепло вчительських сердець.

Так була поставлена остання крапка у дев’ятирічному шкільному романі. Але кінець одного – це обов’язково початок іншого. Що побажати молодим людям сьогодні? Не бійтеся труднощів, вони роблять нас сильнішими, не бійтеся невдач, вони вчать нас цінувати хвилини радості та щастя.  Побільше любові, добра, розуміння!!!

Токміна А.В.,
класний керівник 9класу
Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1