Творча зустріч з композитором І.І.Степановою-Боровською




11 квітня 2017 року в концертній залі музичної школи м. Очакова відбулася творча зустріч з відомим миколаївським композитором і викладачем - І.І.Степановою-Боровською. Ірина Ігорівна в свій час навчалася в спеціалізованій музичній школі ім. Столярського, закінчила Одеську державну консерваторію і вже багато років викладає в дитячій школі мистецтв м. Миколаєва. У своєму доробку композитор має багато творів різних жанрів, у тому числі камерно – інструментальні твори для фортепіано, скрипки, флейти. Вона,як виконавець і методист, приймає участь у семінарах – практикумах, концертах, дає майстер – класи. ЇЇ музичний канал на ютубі налічує понад 300 відео.

Ірина Ігорівна – дуже доброзичлива і контактна людина, тому вона із задоволенням відгукнулась на запрошення викладачів музичної школи м. Очакова. Разом з нею до нашого міста приїхали учні, викладачі школи – О.А.Григор’єва, А.С. Каратай, А.В. Папаянакі. Миколаївська делегація у складі 23 чоловік із задоволенням ознайомилась з експозиціями музеїв – мариністичного живопису ім. Р.Судковського та військово – історичного ім. О.Суворова. Вони були щиро вражені побаченим, і попросили через газету висловити подяку науковим співробітникам музеїв, начальнику відділу культури, молоді, спорту, туризму та релігій Очаківської міської Ради Мироненко Т.Я. за організацію екскурсій.

В концерті авторських творів І.І. Степанової-Боровської звучала фортепіанна музика у виконанні учнів 2 – 8 класів ДШМ №2, твори для флейти були представлені студентом ІІ курсу МДВМУ, лауреатом міжнародних конкурсів А.Зембовичем. Справжнім одкровенням став виступ ансамблю скрипалів (худ. керівник А.А.Папаянакі), який натхненно виконав «Аве Марію» І.І.Степанової-Боровської. У фіналі концерту, композитор за роялем майстерно презентувала свої твори та навіть дала методичні поради, щодо включення їх у педагогічний репертуар.

На завершення творчої зустрічі, директор музичної школи міста Очакова, Шеховцова Л.К. вручила квіти, подяки композитору, викладачам і учням, а І.І.Степанова-Боровська подарувала збірки власних творів.

Та на юних миколаївських виконавців чекав ще один сюрприз – великий, смачний торт, подарований депутатом Очаківської міської Ради Рижик Л.І. Гості залишились задоволені теплим прийомом очаківців і висловили надію на те, що творчі зустрічі між нашими колективами стануть традиційними.

Кравченко О.М.