Екологічний флешмоб «Підтримуємо життя на Землі»




3 березня у світі відзначили Всесвітній день дикої природи. Саме цього дня в 1973 р. в Вашингтоні була підписана «Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою знищення». Цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні наслідки.

Регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса» та національний природний парк «Білобережжя Святослава» кожного року відзначають цю екологічну дату. У 2020 р. у екологічному флешмобі «Підтримуємо все життя на Землі», приуроченому до Всесвітнього дня дикої природи, взяли участь школи Кінбурнського півострова (Покровська та Василівська), школи міста Очаків, Очаківська санаторна школа - інтернат та міська бібліотека.

   

Екохвилинки про цінність дикої природи для людства та про проблеми її збереження у природно - заповідних об’єктах Причорномор’я були проведені у кабінетах біології та класних кімнатах шкіл

З науково-популярними виданнями та книжками про дику природу та її збереження знайомилися у шкільних бібліотеках

З задоволенням спостерігали за оточуючої природою на шкільних подвір’ях

Серед учасників флешмобу - учні 2 и 6 класів Покровській ЗОШ, для яких вчителька біології та екології І.В. Щеглова провела екохвилинку «Заповідними стежками Причорномор’я»

У Василівській ЗОШ провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» І.В. Лахтіонова для учнів 7 класу провела екохвилинку «Дика природа Кінбурна», під час якої Настя Кубріна та Данил Красовський виступили з доповідями про проблеми збереження диких видів тварин та рослин на Кінбурнській косі.

Активними учасниками флешмобу у м. Очаків стали учні 7А класу ЗОШ №1. Під керівництвом вчителя біології та екології І.Б. Ткач вони завітали у шкільну бібліотеку

Учні 5А класу ЗОШ №4 разом з вчителем географії В.О. Хворостіної під час флешмобу підготували виставку книжок про дику природу

Вихованці групи подовженого дня – першокласники ЗОШ №1 разом з вчителькою Т.А. Лактюшиною відвідали Очаківську міську бібліотеку та вперше познайомилися з цікавими книжками про дику природу.

Інформаційну - просвітницьку годину до Всесвітнього дня дикої природи для учнів 3-4 класів Очаківської санаторної ЗОШ – інтернату розробили та провели вчителі 3-4 класів О.П. Іванова та О.В. Кручерова.

Учні після пізнавальної екохвилинки у класі здійснили невелику прогулянку на природу

Всесвітній день дикої природи надає унікальну можливість познайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни.

Дякуємо вчителям шкіл та працівникам міської та шкільних бібліотек за підтримку еколого-освітніх заходів природно-заповідних об’єктів.

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»