Військовий комісаріат – надійний «центр працевлаштування»




На сьогоднішній день працевлаштування в Україні одне з найбільш проблемних питань, а працевлаштування в нашому регіоні, де відсутні підприємства промислового комплексу, взагалі болюче. Домінують вакансії тимчасової зайнятості і робота з невисокими заробітними ставками. Населення міста і району пристосовується до ситуації як хто може, здебільшого тимчасовими заробітками і тривалими «відрядженнями» за межі держави. Кількість безробітних щоденно зростає, а в зв’язку з карантинними заходами їх кількість зросла в рази. Очаківський центр зайнятості працює на межі своїх можливостей, тому на допомогу населенню завжди може прийти військовий комісаріат.

Так, за цей рік, нами фактично були працевлаштовані 238 громадян міста і району на військову службу за контрактом. А це стабільний достатній заробіток від 10200 до 26 тис. гривень в залежності від посади, військового звання, вислуги років та інших надбавок, з гарантованим соціальним пакетом і соціальним захистом. Крім того, за 2020 рік до військових учбових закладів вступило 17 юнаків і дівчат, та з 46 призваних на військову строкову службу 16 чоловік підписали контракт на три і більше років.

По суті – це майже 50% від загальної кількості працевлаштованих центром зайнятості громадян міста та району. І, треба зазначити, розміри грошового забезпечення військовослужбовця значно перевищують розмір зарплати цивільного громадянина, яку здатні запропонувати в центрі зайнятості. Це по-перше, а по-друге, професія захисника Вітчизни в прямому сенсі з 2014 року набула іншого значення. Це патріотизм, професіоналізм, надія та повага українського народу.

Звичайно, кожен має право обирати свій шлях і свою професію, але, по суті, кращої альтернативи військовій службі за контрактом на сьогоднішній день в нашому регіоні немає.

Що зараз військовий комісаріат може запропонувати?

На сьогоднішній день ми маємо доручення на комплектування, в першу чергу, бойових частин нашого Південного оперативного командування, де є частини сил спеціальних операцій, грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника рядового складу першого року служби значно перевищує таку ж зарплату в частинах не бойового складу і одна з таких частин є на території Очаківського гарнізону. Частин десантно-штурмових бригад і підрозділів морської піхоти, які також є на території Миколаївського гарнізону.

Частин мотопіхотних бригад і артилерійських підрозділів, які також є на території Очаківського гарнізону та в місті Первомайськ. Маємо надію, що в недалекому майбутньому в нас буде доручення на комплектування частин Військово-Морських Сил України, які повинні поповнитися новими сучасними бойовими кораблями, що будуть базуватися в Очаківському гарнізоні.

Крім того, відбулись суттєві зміни у військовому законодавстві щодо забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житлом. Розмір грошової компенсації за піднайом житлових приміщень у 2020 році у місті Київ – 3800 гривень на місяць, в обласних центрах – 2850 гривень на місяць, в інших населених пунктах – 1900 гривень на місяць. За наявності трьох і більше членів сім’ї розміри грошової компенсації збільшуються в 1,5 рази. А в зв’язку зі збільшенням кількості військовослужбовців Очаківського гарнізону на території міста вже з 2021 року розпочнеться забудова багатоповерхових будинків для потреб, в першу чергу, військовослужбовців і членів їх сімей.

Тому продовжуємо пропонувати варіанти працевлаштування від військового комісаріату для здобуття найпочеснішої професії – професії Захисника Вітчизни!

Військовий комісар Очаківського районного військового комісаріату полковник Геннадій Леурда
(кандидат в депутати міської ради по 3 територіальному виборчому округу від партії «Слуга народу»)