Підкорення нових вершин




Музична школа міста Очакова завжди славилась своїм фортепіанним відділом. Чимало учнів ставали лауреатами обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Багато з них отримали професійну мистецьку освіту, а потім приходили до рідної школи у якості викладачів. От і цього року на фортепіанному відділі є значні здобутки. А наші кращі викладачі замахнулися на Всеукраїнські конкурси більш високого рівня.

Всеукраїнський конкурс піаністів імені С.Прокоф’єва завжди проходив у Донецьку, на малій батьківщині видатного композитора. Але 2 роки тому «переїхав» до Києва. Він відзначається професійною спеціалізацією (конкурс чисто фортепіанний), у ньому багато різноманітних номінацій, «солісти», «ансамблі», включно до найбільш складної – «соліст з оркестром». Зазвичай у конкурса дуже широка географія: наприклад, 13 квітня 2019 року у ньому приймали участь 110 конкурсантів з 16 областей України.

Очаків представляли двоє учнів – Подолянчук Серафім і Стаднічук Ірина.

Подолянчук Серафім

Стаднічук Ірина

Учень 7 класу музичної школи міста Очакова Подолянчук Серафім, клас викладача Логунової Ірини, неодноразово ставав лауреатом мистецьких конкурсів різного рівня: «Музичний Олімп», «Зірковий тріумф», «Подільський зорепад». Про здобутки Ірочки Стаднічук неодноразово писали місцеві видання.

І ось настав день виступів. Вражало все – висока організація конкурсу, високопрофесійне журі, оцінювання онлайн через сайт, але найбільше – білий рояль фірми «Ямаха». Саме цей унікальний музичний інструмент допоміг Серафіму подолати хвилювання і просто отримати насолоду від свого виступу.

Він отримав 49 балів з 50 можливих і посів І місце у віковій категорії 12-13 років. Лише одного балу йому не вистачило, щоб вийти до 2 туру і позмагатися за Гран – Прі.

Подолянчук Серафім і Логунова Ірина

Дуже серйозна конкуренція розгорнулась у віковій категорії 14-15 років, де виступала Стаднічук Ірина.

Стаднічук Ірина і Домбровська Віра

  Стаднічук Ірина і Домбровська Віра  

ЇЇ викладач - Домбровська Віра була вражена підготовкою конкурсантів – тут виступали учні спеціалізованих мистецьких шкіл Києва, Львова, Харкова і навіть студенти музичних коледжів. Ірина отримала спеціальний диплом конкурсу «За високу професійну майстерність», викладачі Логунова Ірина і Домбровська Віра – сертифікати за високоякісну підготовку учнів, а музична школа міста Очакова – диплом за гідний виступ своїх учнів. Вітаємо переможців!

Кравченко О.
Викладач музичної школи.