Випускники шкіл міста і району очаківщини вийшли на триденні навчально-польові заняття




На завершальному етапі курсу допризовної підготовки шкільної молоді в Очаківському гарнізоні розпочалися сплановані триденні навчально-польові заняття. Даний захід за сприянням військового комісара Очаківського РВК підполковника Г.П. Леурди і  начальника гарнізону капітана 1 рангу В.Ю. Харченка видався масштабним і результативним.

Вже в перший день випускники шкіл Очаківського району і міста після проведення інструктажу з техніки безпеки на плацу військової частини військово-морських сил, були ознайомлені з озброєнням та бойовою технікою військових частин гарнізону. Спочатку школярам продемонстрували зразки сучасного озброєння і техніки на плацу частини, їх призначення, тактико-технічні характеристики. Потім допризовна молодь ознайомилась з бойовими кораблями, які базуються в Очаківському військовому порту, прослухали розповідь про завдання які покладено на Військово-Морські сили України, про службу на кораблях і в частинах забезпечення ВМС. Також юнаки познайомились з умовами несення служби і проживання військовослужбовців гарнізону в казармено-житловому фонді Міністерства Оборони.

Відповідальний за організацію і проведення занять працівник військкомату майор запасу І.І. Ромась відзначив неабияку зацікавленість юнаків очаківщини до проведених занять, хлопці просто засипали військових інструкторів запитаннями і про озброєння та техніку, і про військовий уклад життя, і про бойовий досвід отриманий на сході країни. Цьогорічний захід військовий комісар також відмітив в кращу сторону і за рівнем дисципліни.

Відповідально випускники шкіл підійшли і до практичного заняття з вогневої підготовки. Як завжди виконувалася початкова вправа стрільби з АК-74 по нерухомим цілям і цілям, що з’являються. Юнаки не тільки вчилися вправно поражати цілі, а й заряджати особисто магазини, займалися розбіркою та збіркою автоматів. Також майбутнім захисникам Вітчизни військові інструктори продемонстрували як потрібно поводитися зі зброєю в реальному бою, правила носіння зброї і швидкого застосування в разі необхідності по умовному ворогу.

Попереду ще два дні навчально-польових занять, де випускники шкіл познайомляться і закріплять знання з організації  внутрішньої та вартової служби, основами військової топографії, вивчать та потренуються діяти як в обороні так і в бою, потренуються основам інженерної підготовки та позмагаються з прикладної фізичної підготовки.

Військовий комісар Очаківського РВК підполковник Г.П. Леурда впевнений, що час потрачений на військово-патріотичне виховання принесе в майбутньому позитивний результат. Наша молодь здобула добру допризовну підготовку і готова, коли прийде час, стати на захист свого народу. А 12 юнаків і одна дівчина виявили бажання вступати до вищих військових навчальних закладів України і в майбутньому стати офіцерами і пов’язати своє життя з професією військового.

Капітан 2 рангу Чорний С.М.,
заступник військового комісара
Очаківського РВК