Очаківські школярі – переможці екоосвітніх заходів




5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Всесвітній день охорони навколишнього середовища вважається однією з найважливіших дат екологічного календаря й починаючи з 1973 р. щороку відзначається в понад 100 країнах світу. Це допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до природних ресурсів.

Свято має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути їхню увагу до проблем екології. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожен має можливість замислитися над тим, що може зробити для вирішення екологічних проблем.

До дня охорони навколишнього середовища у РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава» традиційно підсумували результати екоосвітніх та природоохоронних заходів, у яких брали участь учні Очаківських шкіл та визначили серед учасників кращих знавців та дослідників природи рідного краю, активних захисників довкілля та майбутніх екологів.

Незважаючи на те, що еколого-просвітницька робота останнім часом проводилася дистанційно: на сторінках Інтернет сайтів, соціальних мереж, газет, юні любителі природи із задоволенням долучалися до участі у екологічних вікторинах, флешмобах та фотоконкурсах.

У конкурсі «Друге життя для сміття» взяли участь учні 2-Б та 3-А класів Очаківської загальноосвітньої школи №1, які під керівництвом вчителів Олени Єгурнової та Римми Усік навчилися як правильно сортувати сміття, а під час карантину діти разом з батьками зробили чудові оригінальні вироби з відсортованого пластику. Підтримав дуже гарну ідею подарувати «друге життя», і тримаючи в руках відпрацьовані речі, юні екологи мали змогу вирішувати їх долю, щоб зрозуміти, що людина може як забруднити все навколо так і вплинути на те, щоб світ став чистішим. Переможцями конкурсу серед учнів 2Б класу визнані: Олеся Погадаєва, Кирило Цехмайструк, Микола Сербу, Артем Родигін, Поліна Шутєєва та Діана Байдак.

Шутєєва Поліна 2Б клас


Діана Байдак 2Б клас

 
Діана Байдак 2Б клас
 

Серед учнів 3-А класу перемогли: Анатолій Татаренко, Анастасія Анісімова, Мілана Джеймс, Анастасія Оніщенко, Владислав Бадіка, Веніамін Федорченко та Яна Папук


Яна Папук

 
Яна Папук
 

У ековікторіні «Мігруючі птахи Очаківщини» перемогла команда юних знавців природи Очаківської ЗОШ №4 під керівництвом В.О. Хворостіної. У десятку кращих знавців увійшли: учні 8А класу: Юлія Борзенкова, Єгор Кірієнко, Аліна Телевна, Валерія Когіна та Дмитро Соловйов, учениця 8-Б класу Юлія Берсан, учні 6-Б класу Глушко Нікіта та Арутюнянц Арсен, учениця 6-А класу Яна Величко. А І місце посіла Марія Тильна - учениця 9 класу ЗОШ №4.


Марія Тильна

 
Марія Тильна
 

У русі «Екоактив року» перемогла група активістів Очаківської ЗОШ №2 «Нове життя»: Владислав Лясото, Валерія Лук’янова, Олексій Классен, Олександр Віняр, Олександра Кусякова та інші. Екоактивісти школи під керівництвом вчителя біології та екології Н. В. Безлепкіної не тільки не пропустили ні один захід, оголошеній НПП «Білобережжя Святослава», а стали організаторами екологічного руху у школі, у місті та успішно виступають з екологічними ініціативами на обласному рівні.

Почесне звання «Юні охоронці природи» отримали учні 3-4 класів Очаківської загальноосвітньої санаторної школи – інтернату (класні керівники 3-4 класів О.П. Іванова та О.В. Кручерова) за активну участь у природоохоронних акціях та пізнавальних екохвилинках.

Разом з нашими учасниками та переможцями давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»