Метаморфоза Володимира Воропая




Очаківський  музей  мариністичного  живопису  ім. Р.Г. Судковського презентує персональну виставку талановитого миколаївського художника Володимира Васильовича Воропая  «Метаморфоза».

   

В експозиції виставки представлено 37 живописних  робіт майстра.   Картини Володимира Воропая різні за змістом і технікою виконання. Художник виробив свій почерк, своє бачення і відчуття світу. Могутній темперамент Володимира Васильовича шукає творчого виходу в нетрадиційних прийомах живопису, із застосуванням складної техніки, своєрідних фактурних рішень. Творча манера художника постійно оновлюється, в ній поєднуються умовність романтики, багатство фантазії і живі реалістичні прикмети нашого дня.

Володимир Воропай народився 16 квітня 1958 року в місті Суми.   

Дитячі роки художника пройшли в місті Сєверодонецьку, що знаходиться на сході України та лежить між річками Сіверський Донець і Боровою.

Зі шкільних років Володимир захоплювався малюванням.

У 1975 році він закінчив Сєверодонецьку художню школу, що посприяло духовному та інтелектуальному розвитку юнака  і визначило його подальший життєвий шлях.

У 1985 році Володимир закінчив Харківську державну академію дизайну і мистецтв.

З 1989 року Володимир проживає в місті Миколаєві.

Брав участь в колективних художніх виставках, які проходили в Сєверодонецьку, Луганську, Миколаєві.

«Метаморфоза» - виставка, в якій Володимир Воропай виступає як  вже складений глибокий  і оригінальний художник.  Свій  художній  стиль він  позиціонує  як  модернізм, поп-арт, реалізм.

Художник працює в різних жанрах, але портрет визначає для себе як найбільш цікавий. Його портрети відрізняються рідкісною виразністю. На них зображено не тільки обличчя людини, головне – її  характер.

Володимир розробив свою яскраву живописну манеру, в якої пише темпераментні портрети в реалістичному стилі з елементами сюрреалізму.   

Володимир Воропай володіє неповторною індивідуальністю. Його жанрові картини захоплюють і дивують глядачів живописними асоціаціями, незвичайними метафорами.  На своїх полотнах він зображує начебто сюжети  з дивних снів. Чарівні білосніжні хмари і казкові птахи,  фантастичні літальні конструкції, гігантські роботи, шахові феєрії - все це натхненно поетичною романтикою.

Привертають і  вражають роботи, на  яких художник зобразив пластику жіночого тіла, а також картини на релігійно-філософську тематику.  Вони зачаровують  і приковують погляд – відчути  на собі їх магічну силу, мабуть, зможе кожен.

Роботи  Володимира  Воропая  представляють собою тонкий, багатогранний світ кольорів і почуттів. Художник  має своє власне бачення  певної події, персонажу, сюжету і велике бажання донести його до глядача.

Завідуюча музеєм Олена Сіора