Історичний квест до дня міста Очакова




Проходження квестів - найкраща заміна ігор за комп'ютером і гаджетами. Це командна гра, яка захоплює всіх учасників без винятку, особливо дітей. Саме такий вид пізнавально-розважальної програми проведено до 525-ї річниці до дня рідного міста.

27 вересня в парковій зоні центральної площі міста Очакова пройшов історичний квест «Очаків - моє місто» серед дітей 6 - 7 класів загальноосвітніх шкіл міста. Серед учасників було сформовано 3 команди: «На районі», «Центр» і «Патріоти».

Неймовірне бажання перемогти, розгадати всі шифри і головоломки мобілізувало всі сили і знання команд. На початку квесту всі учасники демонстрували знання історії нашого міста. Шмідт, Суворов, бригадир Горич для учасників це не тільки пам'ятники, а й відомі історичні особистості про яких вони знають багато цікавого.

Сам же квест складався з декількох етапів. На першому етапі діти показували свою спритність і вміння гри в «Лінивий пінг-понг». У другому завданні з букв, які були намальовані на учасниках, потрібно було скласти слова, пов'язані з історією Очакова. Третє завдання було комплексним. У кожної команди був свій корабель, на якому учаснику потрібно було на швидкість добігти до павутини і пролізти через неї. Пришвартувавши свій корабель, пролізти через лабіринт, пробігти всі острівці, вистрілити в тирі і повернутися, передавши естафету наступному учаснику.

Команда, яка швидше за всіх справилася з естафетою отримала перевагу в 3 секунди для того, щоб знайти в тирі послання на якому написано, що саме вони стали переможцями квесту і отримують головний приз. Гра в квест супроводжувалася викидом адреналіну. Переможцем стала команда «Центр» отримавши коробку шоколадок і настільну історичну гру: «Подорож Україною». Всі інші учасники виграли солодощі.

Дітям було по-справжньому цікаво, тому подалі від своїх електронних спокусників та готуйтесь до нових випробувань!

Володимир Тарабан