Привіт, Європо!




День Європи це свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а в Україні відзначають цю дату щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. У 2019 році ця дата припадає на 18 травня. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

Ще у далекому 1849 році Віктор Гюго промовив пророчі слова: «Прийде день, коли усі нації цього континенту (Європи), зберігши свої характерні риси та славну індивідуальність, зіллються в союзі вищого порядку та створять Європейське братерство. Прийде день, коли не буде інших полів битви, окрім простору для змагання думки – відкритих ринків обміну ідеями. Прийде день, коли кулі та бомби будуть замінені голосуванням».

15 квітня 2019 р. до Очаківської міської бібліотеки на інформаційну годину «Привіт, Європо!» завітали восьмикласники Очаківської ЗОШ №1 (класний керівник Катаєва І.А.). Дітям стали в нагоді знання з географії, історії та літератури щоб давати правильні відповіді на запитання бібліотекаря, що вони знають про Європу як частину материка, які країни на ній знаходяться і т.д.


Учні 8 класу Очаківської ЗОШ №1 на інформаційній годині Привіт, Європо!

Учні прослухали цікаву інформацію про створення Європейського Союзу, а Михайло Черкасов біля карти показав кожну країну, яка входить в європейську сім'ю, яка на сьогоднішній день складається з 28 країн.


Бібліотекар Олена Солдатенко знайомить дітей з країнами - членами Євросоюзу


Михайло Черкасов знає де знаходиться Фінляндія, країна-член Євросоюзу

 
Михайло Черкасов знає де знаходиться Фінляндія, країна-член Євросоюзу
 

Юні читачі здійснили відеомандрівку наймальовничішими місцями Європи, після якої чудово справилися із завданнями. Всі безпомилково вказали «Визначні пам'ятки Європи» і «Європейські країни та їх столиці».


Всі знають символ Парижу, архітектурне творіння Гюстава Ейфеля - Ейфелеву вежу, якій 2019 року виповнилося 130 років, висота вежі


Всі знають архітектурну пам'ятку Берліну - Брандербурзькі ворота (1788 - 1791 р.р.)


Гра-ерудит Країни та їх столиці. Віденьдо Австрії, Стокгольм до Швеціїї, Будапешт до Угорщини


У цій команді сталася невеличка прикрість Амстердам столиця Нідерландів помилково потрапив до Данії (столиця Копенгаген)

В кінці заходу юні читачі дійшли висновку: ми - європейці настільки, наскільки ми – українці, і лише відчувши себе справжніми українцями, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

Також в бібліотеці для широкого кола читачів оформлений книжковий інформаційний перегляд «Європа - це континент різних культур, релігійних та правових традицій» де можна більше дізнатися про ЄС та Європейські країни.


Інформаційний перегляд літератури Визначні місця Європи. Європа відкрита для нас.

Завідувач Очаківської міської бібліотеки Ганна Біла