Тиждень екологічних знань «Збережемо водно–болотні угіддя для нашого майбутнього!»




«Збережемо водно–болотні угіддя для нашого майбутнього!» - під таким гаслом пройшов тиждень екологічних знань у екоосвітньому класі РЛП «Кінбурнська коса», присвячений Всесвітньому дню охорони водно – болотних угідь.

Діти отримали багато корисної інформації щодо цінності водно – болотних угідь нашого краю, жваво обговорювали екологічні ситуації, які виникають у межах природно – заповідних територій, пропонували шляхи їх вирішення, але з розумінням ставилися до власної відповідальності за збереження природи рідного краю.

Активними учасниками «уроків екологічних знань» були школярі нашого міста: учні 4 класу ЗОШ № 3 з класним керівником Нагуляк М.І.

Учні 6 класу ЗОШ № 1 з вчителем біології Столяр С.П. та класним керівником Солов’ян Л.А.

Екоклас ЗОШ № 1

Учні 6 класу ЗОШ № 2 з вчителем біології Безлепкиною Н.В.

Екоклас ЗОШ № 2

Десятикласники ЗОШ № 2 (класний керівник Безлепкина Н.В.) зустрілися  «за круглим столом» з науковими співробітниками НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса».

Від орнітологаКостянтина Редінова узнали багато цікавого про пташине різноманіття водно – болотних угідь. Разом з начальником наукового відділу НПП Чаусом В.Б. «вирішували» проблему збереження птахів та оцінювали роль нерестових озер для покращення екологічної ситуації у межах природно – заповідної території.

Обговорювали негативні наслідки туристичної діяльності та факти незаконного полювання у межах ВБУ.

Завітали у екоклас вихованці старших груп ДНЗ «Дзвіночок». Вони «познайомилися» з зимуючими птахами водно – болотних угідь та зробили добру справу – погодували птахів.

Водно – болотні угіддя нашого краю – це надійні пристанища для птахів, місця нересту та нагулу різноманітних видів риб. Пригадаймо, що в межах Очаківського району знаходиться частина водно-болотного угіддя міжнародного значення «Ягорлицька затока». Учасники екоосвітніх заходів добре розуміють свою власну відповідальність за стан збереження територій ВБУ - перлин та легень нашої землі - для майбутнього. 

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти
РЛП «Кінбурнська коса» та
НПП «Білобережжя Святослава»