Новорічна казка




Чудову казку можна прочитати, почути.. А ось зустрітися з нею, як з живою, побачити її в усій красі сценічного мистецтва – рідке і відрадне явище.

Майже всі дні новорічних канікул сцена клубу ім.. Шмідта освітлювалась то яскравими святковими вогнями, то різнокольоровими спалахами юпітерів, вихоплюючи з напівтемряви казкові персонажі вистави. І вели маленьких глядачів в світ казок не артисти професійного театру, а учасники дитячої театральної студії цього клубу.

«Новорічна історія» - так називається музична комедія, складена за мотивами російських народних казок. ЇЇ автор і режисер-постановник – Валерія Миколаївна Чубарева, талановитий керівник студії. Над цим великим і багатоплановим сценічним полотном працював вест колектив студійців. Власними силами були виготовлені мальовничі декорації, костюми і багатий реквізит. Продумано і створено оригінальне музичне оформлення спектаклю.

Вразливі образи казкових персонажів створили виконавці основних ролей – Тетяна Пауль (Буратіно), Ірина Звиададзе (лисиці Аліси), Олександр Паученко (кота Матвія), Світлана Федотова (баби Яги), Віктор Боровик (короля і господаря харчевні), Михайло Чабаненко (Карабаса-Барабаса і Діда Мороза), Валентин Смирнов (Дуремара). Добре виступили й інші юні актори.

Протягом новорічних канікул студійці дали 15 вистав, граючи в деякі дні по три і чотири спектаклі. Понад тисячу дітей побували на чудовому новорічному святі, співали і танцювали разом з героями казок навколо розцвіченої різнокольоровими вогнями ялинки.
В проведенні новорічних ранків взяв участь весь працелюбний і дружній колектив клубу. Велику допомогу в проведенні святкових вистав і хороводів біля ялинки надав музичний керівник Юрій Соловйов.

О.Архангельский
Газета «Чорноморська зірка» 1979 р.
Газета «Очаківський тиждень» №103 от 22.01.2021 г.