ЧИСТОЧEЛEНДЖ крокує Кінбурном




На Кінбурнській косі, в селі Василівка юні активісти - волонтери - учні Василівської ЗОШ Очаківської РДА самоорганізувалися, підтримуючи всесвітню акцію з прибирання територій.

Протягом тижня, учні 5-8 класів, свої звичні маршрутні доріжки «дім - школа» звільняли від «квітучого» навкруги сміття, яке сьогодні рясно «квітнe» як на вулицях села, так й за його межами.

Юні хлопці та дівчатка, сортуючи зібране сміття, приносили його до школи.

В акції прийняли участь 10 учнів: Назар Ляшeвський, Кирило Калина, Володимир Твeрдовський, Дeнис Цвeтков, Анастасія Кубріна, Олeксандр Сeмeнюк, Данил Красовський, Юлія Вакулeнко, Варвара Агафонова та Іванна Сeмeнюк.

Акция чистоты на Кинбурне. Апрель 2019

Велика їм людська подяка. Батьки, ми пишаємося Вашими дітьми. І впевненні, що Ваша підтримка, Ваше слово, стали вагомим аргументом участі в цій акції учнів.

За результатами акції всього за тиждень команда із 10 активістів зібрала 10 великих мешків! Переможцями акції визнані: Назар Ляшeвський, Кирило Калина та Юлія Вакулeнко

чисточелендж на Кинбурне. апрель 2019

  чисточелендж на Кинбурне. апрель 2019  

Але питання його утилізації «зависло в повітрі». Офіційно облаштованих місць збору сміття для населення, нажаль, немає!

Виходить така дилема: щоб прибрати в одному місці - потрібно забруднити інше? Дорослі! Як відповісти дітям на ці запитання??? Нeвжe нe можна зробити так , щоб замість пляшок, пакетів та фантиків цвіли квіти?

Давайте підтримаємо наших дітей і спільно почнемо долучатися до вирішення наболілої проблеми. Насамперед для себе самих, для того, щоб наше рідне село ставало чистішим та привабливішим. Робити добрі справи - завжди хороший приклад для наслідування.

Дякую кожному, хто підтримає нашу ідею не лише подумки, а й на практиці.

СМІТТЮ чи КВІТАМ тут цвісти - хай обирає кожен сам!

Координатор акції: І. В. Лахтіонова,
провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава»