Велич Великого Кобзаря




Щороку 9 березня в Україні та в багатьох інших країнах світу відзначають день народження великого сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою. Природа і Бог щедро наділили Тараса Шевченка безцінним даром. Великий поет, письменник, художник, драматург, скульптор, відомий портретист, пейзажист. Він добре знав давньогрецьку та давньоримську літератури, читав Гомера, Овідія, Данте. Цікавився драмами Шекспіра, творчістю Пушкіна. Він був навіть актором, відмінно грав на сцені. А ще Тарас дуже любив музику, мав гарний голос, чудову пам’ять і відмінний музичний слух. Про наше славне історичне місто Т.Шевченко у своїх творах згадував двічі в поемі «Москалева криниця».


У творчій спадщині Кобзаря двічі згаданий і наш Очаків (поема Москалева криниця)


Щороку, 9 березня, з незмінною любов'ю ми звертаємо увагу читачів до літературно-мистецької спадщини Великого сина України

Про все це дізналися юні читачі, учні 8-Б класу Очаківської ЗОШ № 2 разом з класним керівником Козаченко Людмилою Степанівною (вчитель української мови) завітавши до Очаківської міської бібліотеки на літературні родзинки «Шевченкові твори сяють, немов зорі».


Учні 8-Б класу Очаківської ЗОШ №2 на літературних родзинках


Ведучі літературних родзинок, бібліотекарі Миронюк Валентина та Солдатенко Олена

Перегорнули цікаві сторінки життя і творчості Великого Кобзаря, уважно слухали розповідь ведучих, переглянули відео - презентацію «Шевченко – художник», послухали пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка, ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці «Велич слова Великого Кобзаря».


Відомі та невідомі сторінки життя Кобзаря перелистували бібліотекарі, а діти слухали уважно...


Читати не перечитати цікавого матеріалу про геніального сина українського народу

Чернетинська Кароліна та Повага Дарія декламували Шевченківські вірші «Мені тринадцятий минало» та «Заповіт».


Заповіт Т. Шевченка знають всі школярі і восьмикласниця Повага Дарія


Мені тринадцятий минало... декламує Чернетинська Кароліна


Заповіт Т. Шевченка знають всі школярі і восьмикласниця Повага Дарія

Мені тринадцятий минало... декламує Чернетинська Кароліна

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка - живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він нам. І серед них - найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,
Любіть її… во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

9 березня 2018 р.
Очаківська міська бібліотека