Юні дослідники з Кінбурна – 2019




Останній тиждень березня для Калини Кирила та Твердовського Володимира – учнів Василівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Очаківської районної ради, був досить відповідальним. Хлопці готувалися до творчого захисту своїх дослідницьких робіт, який мав відбутися у Миколаєві на очному етапі конкурсу «Юний дослідник», де із 100 поданих на конкурс робіт мали відбирати лише 15 найкращих.

І вже 28 березня, за запрошенням обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, хлопці представляли свої дослідницькі роботи колу найкращих юних дослідників, які з’їхалися із усієї Миколаївщини.

Журі конкурсу високо оцінило результати кожної роботи. І, особливо виступи-захисти наших юних дослідників із Очаківщини: дослідницьку роботу «Спостереження за пеліканом рожевим на Кінбурнському півострові», яку представив Калина Кирило у номінації «Тваринний світ», та роботу «Перший Чорноморський отаман», яку презентував Твердовський Володимир у номінації «Народознавство, краєзнавство».

Хлопці додому повернулися з перемогою. Обидві роботи посіли призові місця: Кирило – І місце в номінації «Тваринний світ», а Володимир – ІІ місце в номінації «Народознавство, краєзнавство».

Вітаємо з перемогою юних дослідників та їх керівників.

І. Лахтіонова,
провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава»